* un agent de la Poliția Municipiului s-a urcat băut la volan, provocând o tamponare pe strada Hipodrom, însă apoi a refuzat să îi fie prelevate probe de sânge * totuși, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat *procurorul a dispus trimiterea în judecată a inculpatului
Un alt agent de poliție care a condus băut a ajuns în fața instanței de judecată. El s-a urcat la volan și a provocat o tamponare. A fost testat cu aparatul etilotest, reieșind clar că era sub influența alcoolului. Numai că bărbatul a refuzat apoi să meargă la spital pentru a-i fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Asta l-a costat scump, el fiind judecat acum pentru fapta comisă.
După cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, unde a fost înregistrat dosarul după ce procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată, inculpatul polițist este Marian Ion. Surse din rândul anchetatorilor ne-au informat că acesta este agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Brăila, având vârsta de 37 de ani. El a fost cercetat în stare de libertate pentru refuz de prelevare a mostrelor biologice, faptă prevăzută de art. 337 Cod Penal. Pe site-ul IPJ Brăila se arată că polițistul a fost pus la dispoziție pentru cercetare. Fapta care l-a trimis în fața instanței pe omul legii s-a produs în anul 2015, însă acum a fost definitivat dosarul. Procurorul a arătat că, în data de 4 septembrie 2015, în jurul orei 19.00, inculpatul conducea un autoturism Opel pe strada Hipodrom și a ajuns în zona unei curbe unde a pierdut controlul volanului. Șoferul a acroșat partea laterală stângă a altui autoturism în care se aflau doi bărbați. După accident, șoferii implicați au oprit, apoi a venit la fața locului un echipaj de poliție. Inculpatul a urcat pe bancheta din spate a mașinii de poliție, urmând a fi condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Auzind zgomotul produs de accident, o femeie care locuia în zonă a ieșit să vadă despre ce este vorba, ea intrând în conflict cu șoferul care a produs tamponarea. Inculpatul a ieșit din mașina de poliție, pentru a-i da o lecție femeii care a vrut chiar să îi facă o fotografie, însă apoi a fost reintrodus în autoturism, numai că fiind nervos a refuzat să mai fie dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. La un moment dat, polițistul a spus chiar că nu a fost el cel care a condus autoturismul. După cum au stabilit procurorii, ulterior inculpatul a recunoscut că a condus mașina și că a avut un conflict violent cu persoana vătămată care l-a provocat și pe care a împins-o. El a spus că a avut o stare tensionată, asta din cauza producerii accidentului și a faptului că trebuie să ajungă urgent undeva.
Aparatul etilotest a arătat că șoferul era băut
Polițiștii au fost și ei sesizați despre accidentul provocat de angajatul IPJ Brăila. La data de 4 septembrie 2015, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, în urma producerii unui accident rutier provocat de un șofer aflat sub influența alcoolului.
Prin ordonanță a Poliției Municipiului Brăila - Biroul Rutier, la data respectivă s-a început urmărirea penală pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și lovire sau alte violențe. După producerea evenimentului rutier, numitul Marian Ion a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum arată procurorul de caz. Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge și a avut un comportament violent față de o femeie care i-a cerut socoteală. Inculpatul le-a spus anchetatorilor că în seara când s-a produs evenimentul rutier, care nu s-a soldat cu victime, apucase să bea bere însă apoi a fost sunat de mama lui care spunea că se simte rău. El s-a urcat la volan pentru a merge spre locuința acesteia. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a spus că, după producerea accidentului, și din cauza altercației cu femeia care a ieșit la scară și a vrut să îl fotografieze, a cedat nervos, astfel că nu a mai vrut să îi fie recoltate probe biologice de sânge. Totuși, el a spus că nu s-a sustras cercetării penale, asta în condițiile în care a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că era sub influența alcoolului.
Dosarul a ajuns apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila și procurorul a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru refuz de prelevare probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Inculpatul a scăpat însă de acuzațiile privind lovirea sau alte violențe, stabilindu-se că reacția violentă a șoferului a fost influențată și de actul provocator al femeii care a încercat să îl fotografieze în mașina poliției. Potrivit procurorului, reacția inculpatului a fost de minimă intensitate.