Poliția, prin ochii copiilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliția, prin ochii copiilor

• marți, 25 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a organizat evenimentul Ziua Poliției Române pe strada Mihai Eminescu, iar elevii au venit în număr mare pentru a-i sărbători pe oamenii în uniformă • micii vizitatori au urcat în mașinile de poliție, au studiat pistoalele și armele prezentate de luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, au trecut prin Laboratorul de Educație Rutieră, dar marea atracție a fost polițistul patruped ”Gipsy” • au fost și tineri care au studiat ofertele educaționale privind cariera de polițist, iar unii au spus că și-ar dori să intre în această structură

 

Peste 1.000 de copii, fie ei mai mari sau mai mici, au fost prezenți la evenimentele dedicate Zilei Poliției Române – 25 martie, organizate pe strada Mihai Eminescu, în apropierea sediului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila. Polițiștii brăileni i-au întâmpinat cu surprize pe numeroșii vizitatori, iar aceștia au studiat autospecialele de poliție, au luat lecții pe linie rutieră și au studiat cu atenție armele prezentate la standul Serviciului de Acțiuni Speciale. Ca de fiecare dată, cei mai mulți copii au fost interesați de polițistul cu patru lăbuțe – câinele de urmă Gipsy, astfel că s-au fotografiat alături de acesta. Instructorul le-a explicat cum acționează Gipsy, pregătit să “lupte” cu infractorii.

Astfel, marți, începând de la ora 10.00, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a marcat Anul acesta, Ziua Poliției Române, desemnată pentru data de 25 martie. Aceasta s-a desfășurat pe strada Mihai Eminescu, marcându-se astfel aniversarea a 203 ani de la înființarea Poliției Române. ”În cadrul activității, aproximativ 1.100 de preșcolari și școlari din județ, alături de cadrele didactice, au avut ocazia să descopere lumea poliției, să interacționeze cu polițiștii și să afle mai multe despre activitatea acestora. Evenimentul a fost structurat în mai multe secțiuni, fiecare destinată să prezinte echipamentele și tehnica folosită de poliție în diverse domenii de activitate. Printre secțiunile vizitate de micii oaspeți s-au numărat: Poliția Rutieră, cu autospecialele acesteia, inclusiv un Laborator de Educație Rutieră, destinat să familiarizeze copiii cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație; Biroul Siguranța Școlară și Analiza și Prevenirea Criminalitații au discutat cu elevii despre siguranța lor, despre modul în care fiecare se poate implica pentru creșterea acestei siguranțe; Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, unde au avut loc demonstrații și prezentări despre tehnologia utilizată în prevenirea și combaterea infracțiunilor; Biroul pentru Protecția Animalelor”, a explicat inspector principal Elena Ostache, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

 

Armamentul din dotarea polițiștilor

În cadrul activităților, tinerii au efectuat experimente cu ochelarii pentru simularea consumului de alcool si droguri, tocmai pentru a înțelege cum aceste substanțe distrag atenția în trafic a conducătorilor auto care pot provoca accidente grave.

Armamentul luptătorilor SAS a atras atenția vizitatorilor, mai ales că polițistul de la stand a făcut și o prezentare a armelor expuse: pistol de mână, pistol mitralieră, armă lansator, pușcă cu lunetă, armă de vânătoare, plus masca pentru gaze și echipamentul de protecție cu cască și vestă antiglonț.

”Un moment deosebit a fost reprezentat de prezența unui echipaj canin, cu un câine polițist de urmă, care a captivat atenția și admirația copiilor. Polițiștii au fost extrem de receptivi și au răspuns tuturor întrebărilor venite din partea vizitatorilor, explicându-le cu entuziasm importanța misiunii lor și rolul lor în asigurarea siguranței comunității. Prin evenimente precum acesta, ne dorim să consolidăm legătura dintre polițiști și comunitate și să le arătăm celor mici că poliția este un aliat al lor, mereu alături pentru a le asigura siguranța”, a mai spus polițista care a sărbătorit Ziua Poliției alături de elevi, jurnaliști și ceilalți participanți.

În plus, copiilor le-au fost oferite orare, rigle precum și stegulețe tricolore, diferite materiale tematice realizate, mini semafoare, indicatoare rutiere, dar și pliante cu informații și recomandări pentru o copilărie în siguranță.
Inspectoratul de Poliție Județean Brăila mulțumește tuturor celor care au participat la această activitate și își exprimă speranța că prin asemenea inițiative va contribui la formarea unui climat de încredere și colaborare între poliție și cetățeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro