Mergi la conţinutul principal

Poliția Locală a reușit să prindă câțiva derbedei care vandalizau tramvaiele Braicar

* în urma semnalelor din ultima perioadă referitoare la vandalizarea repetată a mijloacelor de transport în comun, Poliția Locală a desfășurat, recent, câteva acțiuni pe această linie * în cartierul Brăilița au fost depistați șase copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, a căror distracție era atacarea cu pietre a tramvaielor * polițiștii locali au mai încercat, fără succes, să prindă un grup de indivizi despre care există informații că provoacă distrugeri atât în mijloace de transport cât și în parcurile din municipiu

 

Vandalizarea mijloacelor de transport în comun este un fenomen frecvent în Brăila, unde aproape nu există tramvai sau autobuz care să nu aibă câteva scaune cu tapițeria ruptă, înțepată, ori pur și simplu murdară din cauza celor care se urcă cu picioarele pe ea. Interiorul și exteriorul mâzgălite cu tentative de graffiti, ușile lovite cu piciorul sau geamurile atacate cu pietre sunt alte aspecte la ordinea zilei. "În ziua de duminică, 10 ianuarie, după ora 15.00, mai mulți indivizi necunoscuți - din spusele unuia dintre vatmani ar fi vorba de șapte adolescenți de 15-16 ani - au vandalizat două tramvaie aflate pe traseu în zona cartierului Brăilița, imediat după pod. Aceștia au tăiat cu cuțitele tapițeriile de la nouă scaune, șase de la un tramvai și trei de la altul, distrugându-le. Am sesizat, deja, poliția care a demarat cercetări”, ne declara, la începutul acestui an, Cristian Domnițeanu, noul director al societății de transport ”Braicar” SA. Atacul respectiv venea după ce fuseseră schimbate, pe cheltuiala societății, tapițeriile din interiorul mai multor tramvaie. Între timp, alte scaune au fost vandalizate, există chiar și un autobuz care circulă de câteva luni cu un geam spart - după cum v-am informat recent prin intermediul unui articol publicat de cotidianul nostru -, iar cercetările demarate în ianuarie de Poliție nu pare să fi dus la identificarea vreunuia dintre cei șapte adolescenți reclamați de ”Braicar”.

Totuși, semnalele repetate trase inclusiv de cotidianul nostru au scos întrucâtva autoritățile locale din amorțire. Este vorba nu despre Poliție sau Jandarmerie ci despre Poliția Locală care, după cum ne-a informat prin intermediul unui comunicat de presă, a derulat, în intervalul 6 - 10 martie, mai multe acțiuni privind depistarea persoanelor care produc distrugeri mijloacelor aparținând societății de transport public în comun S.C. Braicar S.A.

„În ziua de 6 martie, în jurul orei 16.30, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila a depistat în cartierul Brăilița, în zona circulată de tramvaie, un grup de șase copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, care se dedau la fapte antisociale. Aceștia ar fi fost văzuți de mai mulți martori cum lovesc cu picioarele ușile tramvaielor și cum aruncă cu pietre în vehiculele de transport în comun. În urma verificărilor, s-a stabilit că cel care a lovit cu picioarele ușile unui tramvai este un băiat din grup, în vârstă de 14 ani. Mamei acestuia i-au fost aduse la cunoștință faptele copilului său, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 300 lei, pentru nesupravegherea și împiedicarea minorului la acte de vagabondaj. În aceeași zi, în jurul orei 21.00, în zona Pod Brăilița, alți doi minori, de 13, respectiv 15 ani, au fost surprinși vagabondând și lovind/trăgând de ușile unui tramvai. Și mama acestora a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei”, ne-a informat Poliția Locală.

Duminică, 7 martie, polițiștii locali au surprins un tânăr de 17 ani care călătorea pe tamponul metalic din spatele unui tramvai, pe Str. Costache Negruzzi. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 125 lei.

”De asemenea, atât în cursul zilei de ieri, cât și în cursul zilei de astăzi, mai mulți tineri, despre care martorii spun că ar avea un comportament antisocial și că ar provoca distrugeri atât mobilierului stradal cât și mijloacelor de transport în comun, au fost depistați în zona parcului de joacă pentru copii din zona Str. Industriei / Calea Galați și a Podului Brăilița, însă, la vederea echipajelor de ordine publică, au părăsit zona. Aceste acțiuni, de depistare a persoanelor cu un comportament antisocial, survin pe fondul comiterii mai multor acte de vandalism asupra mijloacelor de transport în comun din municipiul Brăila și vor continua și în perioada următoare”, a mai transmis, ieri, Poliția Locală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro