Mergi la conţinutul principal

Polițiștii vor acționa pentru ca Ziua Unirii Principatelor Române să fie petrecută în siguranță

în perioada 20-24 ianuarie, polițiștii brăileni vor acționa, în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc, inclusiv a accidentelor rutiere • pe 24 ianuarie, pe raza municipiului Brăila - Piața Independenței, în orașul Însurăței precum și în comuna Șuțești vor avea loc manifestări culturale prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române

 

În perioada 20-24 ianuarie, polițiștii brăileni vor acționa, în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, pentru liniștea cetățenilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și prentru prevenirea oricăror situații de risc, pentru ca Ziua Unirii Principatelor Române să fie petrecută în siguranță.

Polițiștii brăileni sunt la datorie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în caz de nevoie. „Având în vedere faptul că la data de 24 ianuarie, pe raza municipiului Brăila - Piața Independenței, în orașul Însurăței precum și în comuna Șuțești vor avea loc manifestări culturale prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locuri aglomerate și în proximitatea acestor adunări publice, pentru prevenirea faptelor antisociale. Inspectoratul de Poliție Județean Brăila sfătuiește cetățenii care intenționează să participe la manifestările publice ce se vor desfășura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură”, au transmis polițiștii.

 

Fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii rutieri, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor monitoriza și dirija circulația și vor utiliza aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în această minivacanță.

De asemenea, vor intensifica activitățile specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pentru o călătorie sigură, poliția rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere.

Șoferii trebuie să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

- Dotați-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

- Informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

- Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți! Planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Asigurați-vă că funcționează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât și cele de climatizare/degivrare.

- Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

- Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

- Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți mașina, dacă nu aveți atașat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Totodată, evitați să conduceți dacă sunteți obosiți și nu consumați alcool sau substanțe interzise!

-  Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. Traversați prin locurile permise, după ce vă asigurați că șoferii au observat intenția de a traversa și fără a vă grăbi, pentru ca aceștia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiții de siguranță.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro