Mergi la conţinutul principal

Polițiștii și jandarmii, sfaturi pentru turiștii din stațiunea Lacu Sărat

* fiind sezonul estival, infractorii stau la pândă și profită de neglijența oamenilor * le fură telefoane, bani din poșete sau din buzunare, dar unii dau buzna și în camerele de hotel, dacă găsesc geamuri deschise

 

 

Fiind sezon estival, polițiștii și jandarmii organizează acțiuni preventive în stațiunea Lacu Sărat pentru a-i ajuta pe turiști să se ferească de infractori.

Ieri, oamenii legii, specialiști antidrog și antitrafic de persoane și-au unit  eforturile pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a evita implicarea în situații neplăcute, care le-ar putea afecta bunurile, sănătatea sau chiar libertatea.

Polițiștii au discutat cu persoanele întâlnite în stațiunea Lacu Sărat despre principalele infracțiuni contra patrimoniului la care pot fi expuse pe perioada sezonului estival, despre traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, dar și despre modul în care consumul de alcool influențează comportamentul unei persoane, putând-o aduce în postura de victimă sau chiar de infractor.

Oamenii legii au distribuit cetățenilor materiale cu informații și recomandări pentru prevenirea furturilor din autovehicule, din genți și buzunare și a tâlhăriilor stradale. Totodată, i-au sfătuit să acorde o atenție deosebită supravegherii  bunurilor personale atunci când se află în zone aglomerate, la plajă sau în mijloacele de transport în comun”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

În scopul prevenirii traficului de persoane, polițiștii au abordat îndeosebi în discuții doamnele și domnișoarele. Acestea au primit informații privind modurile în care se realizează recrutarea în scopul exploatării sexuale, consecințele traficului asupra victimei și principalele măsuri pe care o persoană trebuie să le adopte pentru a nu fi traficată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro