Polițiștii și jandarmii, de vorbă cu elevii despre pericolul de pe internet | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
”Fără violență și trafic de persoane”

Polițiștii și jandarmii, de vorbă cu elevii despre pericolul de pe internet

• polițiștii au discutat cu elevii de gimnaziu sau liceu de la Școala Gimnazială Lanurile, Școala Profesională Viziru și Școala Profesională Stăncuța • oamenii legii au fost prezenți în unitățile de învățământ din mediul rural, pentru a aduce un plus de informație elevilor care, aflați la vârsta adolescenței, care pot fi implicați ca victime sau autori în fapte de natură penală, care pot avea consecințe grave * jandarmii au purtat discuții  cu elevii de la Liceul ”Panait Cerna” Brăila, pentru evitarea implicării ca victime sau autori în fapte de natură penală * polițiștii și jandarmii au dat sfaturi tinerilor pentru utilizarea fără riscuri a internetului                                                       

 

Polițiștii au purtat discuții cu elevii din mediul rural, pe linia prevenirii violenței și traficului de persoane. La data de 3 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și specialiștii Centrului Regional Galați ai Agenției Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți în unitățile de învățământ din mediul rural, pentru a aduce un plus de informație elevilor care, aflați la vârsta adolescenței, pot fi implicați ca victime sau autori în fapte de natură penală, care pot avea consecințe sociale, psihologice sau juridice tragice.

Prezenți în rândul elevilor de gimnaziu sau liceu de la Școala Gimnazială Lanurile, Școala Profesională Viziru și Școala Profesională Stăncuța, polițiștii au adus în atenția acestora două campanii naționale de impact, care se derulează pe parcursul anului școlar 2024-2025. ”Polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii despre principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se află în unitatea de învățământ, în acord cu Regulamentul școlar și Statutul elevului, care dintre fapte săvârșite pot fi contravenții (limbajul vulgar, consumul de tutun în incinta curții și a școlii) și care infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furtul, distrugerea, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, deținerea de substanțe interzise în vederea consumului), precum și care sunt infracțiunile la care pot deveni victime în afara mediului școlar, accentuând pe infracțiunile la viața sexuală. În cadrul activităților polițiștii au adus în atenția elevilor Campaniei pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar «Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!», inițiată de Poliția Română”, au spus polițiștii.

Specialistul antitrafic de persoane a discutat cu elevii despre principalele forme de manifestare ale traficului de persoane, profilul traficanţilor, cine poate fi victimă şi etapele recrutării. S-a adus în discuție rolul internetului şi, în mod deosebit, a reţelelor de socializare, în racolarea victimelor traficului de persoane. Elevii au primit sfaturi pentru utilizarea fără riscuri a internetului și au fost informați despre principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru a evita pericolul de a fi traficaţi, dar şi cum trebuie să procedeze atunci când sunt în pericol. Totodată, elevii au primit informaţii şi despre instituţiile la care se pot adresa, numerele de telefon unde pot obţine informaţii generale despre fenomenul traficului de persoane, unde pot raporta un caz sau pot lua legătura cu un specialist. Reprezentantul Centrului Regional Galați a popularizat în rândul elevilor Campania națională de prevenire «Alegeri sănătoase pentru un viitor sigur!»           

Activitățile informativ – preventive pe aceste teme de interes pentru comunitatea școlară vor fi continuate până la sfârșitul anului școlar 2024-2025.

 

Jandarmii au discutat cu elevii de la Liceul ”Panait Cerna” despre reguli care trebuie  respectate în unitatea de învățământ

Vineri, 4 octombrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au fost prezenți la Liceul Teoretic ”Panait Cerna” Brăila , pentru a aduce un plus de informație elevilor care, aflați la vârsta adolescenței, pot fi implicați ca victime sau autori în fapte de natură penală, care pot avea consecințe sociale, psihologice sau juridice tragice. Prezenți în rândul a 112 elevi de gimnaziu sau liceu, împreună cu două cadre didactice de la Liceul Teoretic «Panait Cerna», jandarmii au adus în atenția acestora cele două campanii naționale de impact, care se derulează pe parcursul anului școlar – Campaniile «Școala în siguranță» și « Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția». ”Jandarmii au discutat cu elevii despre principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se află în unitatea de învățământ, în acord cu Regulamentul școlar și Statutul elevului, despre care dintre faptele săvârșite pot fi contravenții (limbajul vulgar, consumul de tutun în incinta curții și a școlii) și despre infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furtul, distrugerea, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, deținerea de substanțe interzise în vederea consumului), precum și care sunt infracțiunile la care pot deveni victime în afara mediului școlar. În cadrul activităților jandarmii au adus în atenția elevilor «creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar»”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila. Jandarmii au discutat și ei cu elevii de liceu despre principalele forme de manifestare ale traficului de persoane, rolul internetului şi, în mod deosebit, a reţelelor de socializare, în racolarea victimelor traficului de persoane, sfaturi pentru utilizarea fără riscuri                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Și sâmbătă, 5 octombrie, cu ocazia manifestărilor cultural artistice prilejuite de ”Ziua Comunei Vădeni”, echipajele de jandarmi au desfășurat și activități informativ-preventive cu privire la normele de conviețuire socială care trebuie respectate pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică în spațiul public și în societate.                                                                                                                                                                                                                                           

Persoanele prezente la eveniment au fost instruite preventiv cu privire la unele dispoziții  din Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială, prevederile Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și anumite fapte de natură penală prevăzute de codul penal (furt, lovire, tâlhărie). 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro