Mergi la conţinutul principal

Poliţist judecat pentru favorizarea vitezomanilor

Ionuţ Radian Puia, agent principal la Poliţia Oraşului Însurăţei, a încercat să scape de judecată, invocând anumite excepţii în cauză, însă fără succes • agentul este acuzat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi participaţie improprie la fals în înscrisuri, el fiind trimis în faţa instanţei de judecată • Judecătoria Făurei a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Faurei • aflat pe maşina cu radar, agentul Puia nu a sancţionat câţiva şoferi care circulau cu viteză

 

Agent la Poliţia Oraşului Însurăţei, Ionuţ Radian Puia, acuzat că i-a prins cu radarul pe trei şoferi vitezomani, dar totuşi nu le-a aplicat amenzi, a încercat să îi convingă pe judecători să îl “ierte” şi pe el. Trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi participaţie improprie la fals în înscrisuri, poliţistul a invocat anumite excepţii şi a trăit su speranţa că scapă de proces. Numai că, Judecătoria Făurei a decis, recent, că judecata poate începe, termenul fiind stabilit pentru luna septembrie. “Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 10.04.2018 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Faurei, privind pe inculpatul Puia Ionuţ Radian, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Puia Ionuţ Radian pentru săvârşirea a trei infracţiuni de «abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit»; a unei infracţiuni de «fals în înscrisuri sub semnătură», (două acte materiale), şi a unei infracţiuni de «participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată». Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror, inculpat si persoana vătămată”, este soluţia pronunţată de instanţă.

În luna aprilie, poliţistul a fost dat pe mâna judecătorilor pentru că i-a favorizat pe trei şoferi vitezomani şi pentru că a măsluit două rapoarte întocmite către şefii ierarhici, încercând să scape de răspundere disciplinară. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au finalizat ancheta penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ionuţ Adrian Puia, agent principal de poliţie.

Potrivit procurorului de caz, în zilele de 15 februarie 2014, 16 februarie 2014, şi 3 martie 2015, inculpatul Puia, acţionând în calitate de lucrător de poliţie rutieră şi operator atestat radar pe DN 2B, a înregistrat două autoturisme în localitate şi un autoturism în afara localităţii având viteze peste limita legală, respectiv 90 km/h, 68 km/h şi 120 km/h. Cu toatea acestea, el nu a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorilor autoturismelor, încălcând, deopotrivă atribuţiile de serviciu. În plus, poliţistul din Făurei este acuzat de procurori că, în datele de 28 ianuarie 2015 şi 5 martie 2015, a întocmit două rapoarte în care a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, pe care le-a depus la aceste structuri de poliţie (Serviciul Rutier şi Compartimentul Control Intern - n.r.). Agentul de poliţie mai este acuzat că, în ziua de 5 martie 2015, acţionând cu intenţie, l-a indus în eroare şi l-a determinat pe un coleg de serviciu, să întocmească un raport prin care a confirmat situaţia nereală pe care el însuşi o expusese în rapoartele întocmite, folosindu-se de respectivul document ulterior, în cursul verificărilor efectuate la nivelul Compartimentului Control Intern din cadrul IPJ Brăila, în perioada februarie - martie 2015. Din punct de vedere al procurorilor, intenţia poliţistului Puia a fost aceea de de a scăpa de răspunderea disciplinară pentru că nu i-a sancţionat pe conducătorii autoturismelor înregistrate cu viteze peste limita legală pe DN 2B.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro