Mergi la conţinutul principal

Poliţist de la Transporturi Feroviare, ameninţat cu bătaia şi cu moartea

inculpatul Georgel N.M., cercetat în stare de arest preventiv pentru ultraj, a fost trimis în faţa instanţei de procurori • în decembrie anul trecut, bărbatul aflat în sala de aşteptare a Staţiei CFR Brăila a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea agentului de poliţie M. L. • omul legii se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, iar ameninţările au continuat şi după ce  bărbatul a fost dus la sediul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila

 

Ultraj la poliţist. Un bărbat aflat la gara CFR Brăila l-a ameninţat pe un poliţist şi nu s-a liniştit nici la sediul Poliţiei Trnasporturi. Fapta a fost comisă în decembrie anul trecut, iar acum inculpatul Georgel N.M (nume postat pe site-ul instanţei) a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecatoria Brăila.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 Cod penal, cu aplicarea art.41 Cod penal. „În data de 20 decembrie 2023, în jurul orei 06.00, în timp ce se afla în sala de aşteptare a Staţiei CFR Brăila, inculpatul a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea agentului de poliţie M. L., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, după încătuşarea şi conducerea lui la sediul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila, N.M.G. a continuat să adreseze acelaşi gen de ameninţări agentului de poliţie M.L.”, au stabilit procurorii.

Arestarea inculpatului s-a făcut la data de 22 decembrie, când la instanţă s-a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile,  până la data de 20 ianuarie 2024, inclusiv, a inculpatului N. M. Georgel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. S-a emis mandatul de arestare preventivă pe numele inculpatului, iar acesta a fost încarcerat  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Brăila.

 

S-a dispus punerea în libertate, dar procurorii au contestat măsura

După cum se arată pe site-ul instanţei, la şedinţa din 14 martie, magistraţii Judecătoriei Brăila au revocat arestul preventiv al inculpatului N. M. Georgel şi au dispus punerea în libertate a acestuia, dacă nu se află sub puterea unui alt mandat de executare sau arestare preventivă la data rămânerii definitive a prezentei încheieri .

Se putea formula contestaţie în cauză, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila nu au stat prea mult pe gânduri.

La şedinţa din data de 19 martie, judecătorii Tribunalului Brăila au desfiinţat hotărârea primei instanţe. A fost admisă ca fondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, împotriva încheierii din şedinţă din data de 14.03.2024, pronunţată la Judecătoria Brăila. „În rejudecare: menţine măsura arestării preventive a inculpatului N. M. Georgel cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Dispune avansarea din fondul Ministerului Justiţiei a onorariului avocat din oficiu pentru inculpat. Definitivă”, este soluţia pronunţată la Tribunalul Brăila şi postată pe site-ul instanţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro