Mergi la conţinutul principal

Poliţist brăilean incompatibil

Poliţist şi angajat la mai multe firme. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Grigore Mihalcea, comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Timp de cinci ani, poliţistul care lucra la Serviciul de Ordine Publică ar fi deţinut şi calitatea de angajat la mai multe societăţi.
Potrivit comunicatului ANI, Grigore Mihalcea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 februarie 2007 - 16 martie 2012. "Acesta a deţinut, simultan cu funcţia publică, şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă la mai multe societăţi comerciale.
Mihalcea Grigore a încălcat, astfel, atât dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul societăţilor comerciale», cât şi art. 96, alin. (1) din acelaşi act normativ, potrivit cărora «funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. (...) funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca (...) funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului»", se arată în comunicatul ANI. În plus, precizează inspectorii de integritate, poliţistul a încălcat şi dispoziţiile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002, potrivit cărora "Poliţistului îi este interzis: (...) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică".
După cum se arată în comunicatul ANI, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro