Mergi la conţinutul principal

Poliţia Locală s-a “rugat” două ore de proprietarii maşinilor parcate pe Str. Eroilor să le mute, ca să se poată asfalta

• ieri dimineaţă, mai bine de două ore, un echipaj al Poliţiei Locale a patrulat pe Eroilor, în cartierul Vidin, anunţându-i prin megafon pe proprietarii de autovehicule să elibereze partea carosabilă • la intersecţia Calea Galaţi cu Eroilor, utilajele Tancrad şi camioanele cu bitum aşteptau să înceapă turnarea asfaltului • “În general, oamenii au înţeles şi au fost de acord să-şi mute autoturismele”, ne-a precizat  viceprimarul Alexandru Jantea, care ne-a confirmat faptul că au existat situaţii similare şi pe alte străzi  • până în prezent, au fost asfaltate străzi din Obor, Hipodrom, Călăraşi IV, Progresul şi Vidin, în baza acordului semnat cu firma gălăţeană

 

Cartierul Vidin a fost “luat cu asalt” de utilajele firmei Tancrad, care nu au stat deoparte nici măcar în perioada stării de urgenţă, reuşind să asfalteze mai multe artere ale oraşului. Singura problemă o constituie, se pare, prezenţa autoturismelor pe partea carosabilă, taman în zonele în care trebuie să se toarne asfalt.

Astfel, luni, dis-de-dimineaţă, utilajele terasiere şi compactoarele aparţinând firmei Tancrad, precum şi camioanele cu zeci de tone de bitum fierbinte s-au postat în intersecţia Calea Galaţi cu Strada Eroilor, aşteptând semnalul pentru începerea lucrărilor. Frontul de lucru era deschis de lucrătorii cu picamere. Din păcate, însă, carosabilul era în mare parte blocat pe ambele sensuri de mers ale Străzii Eroilor cu autoturisme ale brăilenilor care locuiesc în zonă.

Două ore au patrulat agenţii Poliţiei Locale pe Eroilor, cu sirenele în funcţiune şi cu anunţuri făcute prin staţie pentru a-i determina pe locatari să mute autoturismele de pe carosabil, că se asfaltează. La ora 9.00, încă mai erau autoturisme pe partea carosabilă. Situaţia de pe Strada Eroilor nu este una singulară.

Contactat ieri, viceprimarul Municipiului Brăila, Alexandru Jantea, ne-a precizat că străzile din cartierul Vidin sunt refăcute în baza acordului-cadru semnat, în anul 2018, de Primăria Municipiului Brăila cu firma gălăţeană Tancrad şi că mulţi dintre brăileni au înţeles că, pentru a avea străzi îngrijite, trebuie să-şi mute autoturismele de pe carosabil.

“În zona cartierului Vidin s-au asfaltat, deja, străzile Industriei, Octav Doicescu, Progresului, parte din Eroilor, precum şi străzile mai mici, perpendiculare pe Industriei. Intenţia noastră este să le refacem pe toate, dacă vor fi suficiente fonduri, desigur. Până acum, în baza Acordului-cadru semnat cu firma Tancrad, au fost asfaltate străzile din cartierul Obor integral, 70% din străzile din cartierul Hipodrom, inclusiv Strada Pietăţii, precum şi străzile Celulozei şi Pontonieri din cartierul Călăraşi IV. Într-adevăr, apelăm la Poliţia Locală pentru a-i anunţa pe cei care locuiesc în zonele adiacente că trebuie să-şi mute autoturismele parcate pe carosabil, pentru că asfaltarea se face integral, dintr-o bordură în cealaltă, iar oamenii au înţeles, în general, şi şi-au mutat maşinile”, ne-a precizat viceprimarul Alexandru Jantea.

Cât priveşte autovehiculele abandonate pe carosabil exact în zonele în care se toarnă asfalt, viceprimarul ne-a spus că acestea sunt mutate tot prin intermediul Poliţiei Locale.         

 

  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro