Mergi la conţinutul principal

Poliţia Brăila s-a înnoit cu 15 maşini

• autospecialele fac parte din primul lot repartizat de Poliţia Română, urmând ca până la finele anului să mai fie primit încă un lot • 11 maşini au fost date în folosinţă posturilor de poliţie din judeţ, la Ordine Publică, şi 3 au ajuns la Rutieră • la Arest, a ajuns o maşină specială, prevăzută cu un perete care împarte habitaclul în două compartimente: unul pentru şofer şi pasager, celălalt pentru reţinuţi

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a primit, în avans, “cadou” de Moş Crăciun, 15 autospeciale noi, pe care deja le-a repartizat în municipiu şi judeţ. Astfel, 11 posturi din totalul de peste 40 au primit câte o maşină nouă, iar la Rutieră au ajuns 3 autospeciale. La Arest, a ajuns o autospecială cu specificaţii tehnice diferite de cele ale unei Dacia Logan obişnuite. Aceasta este prevăzută cu un perete despărţitor al celor două compartimente - şofer şi pasagerul din dreapta pe de-o parte, şi cei transportaţi, pe de altă parte -, ranforsat, rezistent, etanş. Bancheta din spate este realizată din materiale rezistente la şocuri, iar geamurile laterale şi luneta sunt acoperite cu folie, ce nu permite vizibilitatea din exterior în compartimentul pentru reţinuţi. De asemenea, maşina de la Arest are un sistem de monitorizare video cu posibilitatea de filmare în buclă şi stocare de minimum 2 ore. Maşinile noi sunt înmatriculate provizoriu în judeţul Argeş. Până la sfârşitul anului 2018, IPJ Brăila va mai primi un lot nou de autospeciale.

Nu doar Brăila se numără printre judeţele norocoase care şi-au înnoit parcul auto de maşini de poliţie, ci distribuirea autospecialelor s-a făcut către toate zonele ţării. “Pentru îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor şi pentru creşterea gradului de siguranţă a poliţiştilor la intervenţii, în dotarea Poliţiei Române vor intra, până la finalul anului, aproximativ 1.600 de mijloace de intervenţie (autospeciale şi motociclete). Toate autospecialele, în special Dacia Logan (1.392) şi Dacia Duster (161), au fost direcţionate către structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, arest şi spre cele care desfăşoară activităţi operative. Până în prezent, au fost recepţionate şi repartizate structurilor de poliţie 983 de autospeciale şi 20 de motociclete de poliţie, urmând ca până la finalul anului să fie recepţionate şi celelalte. Structurilor de arest le-au fost atribuite 40 de autospeciale Dacia Logan, ale căror specificaţii tehnice au fost stabilite ţinându-se cont de activitatea deosebită pe care o desfăşoară”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române. În acelaşi document se mai arată faptul că Poliţia Română se pregăteşte deja pentru perioada în care ţara noastră va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor. Una dintre măsuri vizează poliţiştii de la Rutieră: “Având în vedere şi misiunile specifice pe care poliţiştii rutieri le vor desfăşura pe timpul exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor, aceştia vor beneficia de 222 de autospeciale Dacia Logan şi 40 de motociclete de poliţie”, potrivit comunicatului de presă.

Banii cu care au fost achiziţionate maşinile provin de la bugetul de stat şi din veniturile proprii realizate din activitatea Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Poliţia Română susţine că structurile de intervenţie şi acţiuni speciale vor beneficia de autospeciale noi: “Totodată, în cadrul proiectului cu finanţare externă nerambursabilă «JEROME - Capabilităţi şi interoperabilitate pentru intervenţia comună româno-bulgară, de specialitate, la eveniment chimic-biologic-radiologic-nuclear-explozivi de mare putere», structurile de intervenţie şi acţiuni speciale sunt beneficiarele unei autospeciale de intervenţie la incidente CBRN şi o autospecială pentru transport probe chimice, biologice, radiologice sau nucleare”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro