Mergi la conţinutul principal

Poliţia Brăila. Fără şefi şi cu deficit de personal

* poliţiştii brăileni îşi desfăşoară activitatea în condiţii dificile, asta este concluzia dacă luăm în considerare deficitul de personal * la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila există un deficit de personal de aproximativ 23%, fiind afectate toate structurile * totuşi, în ultimul an au fost ocupate 27 de posturi, fiind încadraţi şi 5 absolvenţi ai Academiei de poliţie “Al. I. Cuza” din Bucureşti * situaţia este complicată şi la nivelul conducerii, ţinând cont de faptul că IPJ Brăila nu are şef de mai mult timp, ci se asigură conducerea de către împuterniciţi  * şi la conducerea Poliţiei Municipiului, şeful şi adjunctul sunt împuterniciţi pe funcţie

 

 

 

 

Lipsă de personal şi şefi împuterniciţi pe funcţie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Dacă ţinem cont de deficitul de personal, putem trage concluzia că activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii destul de dificile, asta pentru că, în calitate de poliţişti, cei care sunt pe posturi trebuie să preia toate activităţile sesizate de oameni. Numai că, lipsa de personal se simte, după cum ne-au spus chiar oameni din sistem. Efectiv, la nivelul Inspectoratului de Poliţie judeţean Brăila, întreaga activitate se desfăşoară cu un deficit în sistem de peste 20%. Poliţia Brăila nu are nici inspector şef, efectiv pe post, conducerea instituţiei fiind asigurată de adjuncţii instituţiei, prin împuternicire.

Pentru prezentarea unei situaţii exacte, redactorii noştri au solicitat date exacte la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Ni s-a transmis faptul că, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila există un deficit de personal de aproximativ 23%, fiind afectate toate structurile inspectoratului. “Gradul de ocupare la nivelul structurilor inspectoratului este de aproximativ 77%. În ultimul an, au fost ocupate 27 de posturi , din care 22 din sursă externă, respectiv 9 posturi de ofiţer de poliţie, 10 posturi de agent de poliţie şi 3 posturi de personal contractual. De asemenea, au fost încadraţi un număr de 5 absolvenţi ai Academiei de poliţie “Al. I. Cuza” din Bucureşti.

În acest moment, la nivelul IPJ Brăila un număr de 3 posturi de personal contractual fac obiectul procedurii de concurs. La nivelul Poliţiei Municipiului Brăila, gradul de ocupare este de aproximativ 71% , existând un deficit de personal de aproximativ 29%”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

 

Postul de inspector şef al Poliţiei Brăila este vacant

Am cerut date şi cu privire la situaţia de la nivelul conducerii instituţiei. Postul de inspector şef a rămas vacant, după ce fostul şef Glugă a ocupat şefia IPJ Constanţa. Conducerea Poliţiei Brăila este asigurată de adjunctul împuternicit. Rămâne de văzut când se va organiza concurs pentru ocuparea fotoliului de inspector şef al IPJ Brăila.

Potrivit datelor transmise de la IPJ Brăila, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila este asigurată de comisar şef Marius Budu, împuternicit şef al inspectoratului, comisarul şef Valentin Dorin Condruz fiind adjunct al şefului inspectoratului. O bună perioadă, adjunctul Condruz a fost cel care a asigurat conducerea instituţiei de poliţie, asta după împuternicirea fostului şef al IPJ, Constantin Adrian Glugă, la alte instituţii de poliţie din ţară. Acesta a ocupat de anul trecut şefia IPJ Constanţa, prin concurs, ceea ce înseamnă că postul de inspector şef de la IPJ Brăila este acum liber.

La începutul acestui an, a avut loc o rocadă la vârful IPJ Brăila. Împuternicirea adjunctului Condruz la şefia instituţiei a încetat, iar în locul lui a venit celălalt adjunct, Marius Budu.

De la IPJ Brăila, ni s-a mai transmis faptul că, conducerea Poliţiei Municipiului este asigurată de comisar şef Munteanu Iorgu împuternicit şef poliţie municipiu, şi comisar şef Mihai Condruz, împuternicit adjunct al şefului Poliţiei municipiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro