Poliţia Brăila caută ofiţeri pentru investigarea criminalităţii economice | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliţia Brăila caută ofiţeri pentru investigarea criminalităţii economice

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila organizează concurs pentru ocuparea a trei posturi vacante de ofiţer de poliţie prin modalitatea încadrării directe • înscrierea candidaţilor se face până la data de 22 ianuarie, în zilele lucrătoare • concursul se desfăşoară în luna martie

 

Brăilenii care vor să devină poliţişti au posibilitatea de a se înscrie pentru ocuparea unui post scos la concurs de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Este vorba despre 3 posturi vacante de ofiţer de poliţie în sectorul investigării criminalităţii economice. La începutul acestei săptămâni s-a dat startul înscrierilor. Concursul este programat în martie.

Pe site-ul instituţiei se comunică faptul că IPJ Brăila organizează concurs pentru  ocuparea unui număr de trei posturi vacante de ofiţer de poliţie prin modalitatea încadrării directe – pentru reducerea deficitului de poliţişti în structurile MAI, din rândul persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului, care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea  posturilor vacante prevăzute la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii

şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; candidaţii care au fost declaraţi “admis” nu trebuie să aibă la încadrare calitatea de membru al vreunui partid sau organizaţii cu caracter politic; să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Verificarea cerinţei se realizează cu ocazia examinării medicale.

Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să fie absolvenţi de studii universitare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în  unul din următoarele profile/specializări: drept/ştiinţe juridice; economic; contabilitate, finanţe; marketing; cibernetică, statistică şi informatică economică; management; economie şi afaceri internaţionale; ştiinţe administrative; ştiinţe militare şi informaţii; administrarea afacerilor; ştiinţe ale comunicării; relaţii  internaţionale şi studii europene; agronomie/agricultură;  horticultură;  inginerie forestieră; silvicultură; zootehnie; ingineria produselor alimentare; inginerie civilă; ingineria instalaţiilor; mine, petrol şi gaze; ingineria mediului.

Candidaţii pot avea şi studii universitare de licenţă, ciclul I de studii universitare  (în sistem Bologna), absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în diferite domenii. Şi persoanele care deţin calitatea de agent de poliţie trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii pentru a se putea înscrie la concurs.

 

Programarea concursului

Înscrierea candidaţilor se va face în perioada 14 - 22 ianuarie, în zilele lucrătoare, între orele 11.00 –15.00, la Serviciul Resurse Umane. În  ziua de 22 ianuarie înscrierile se fac până la ora 16.00 la sediul IPJ Brăila, intrarea de pe strada Mihail Sebastian. Cu ocazia înscrierii, candidaţii vor depune în volum complet documentele menţionate în anunţul de concurs.

În perioada 25 ianuarie - 7 februarie va fi programată evaluarea psihologică a candidaţilor, iar până la data de 11 februarie se va publica anunţul cu rezultatele de la evaluarea psihologică a candidaţilor şi se vor depune eventualele contestaţii. Între 14 februarie şi 8 martie se desfăşoară activitatea de evaluare medicală şi completarea dosarelor de recrutare cu fişa medicală - tip.

Până la data de 20 martie are loc activitatea de validare/invalidare a candidaturilor, iar până pe 26 martie se va publica anunţul cu cei rămaşi în listă.

Până la data de 27 martie se face planificarea tuturor candidaţilor la proba scrisă, activităţi de pregătire a sălilor de concurs.

La data de 30 martie 2019 (sâmbătă) se desfăşoară proba scrisă, ce va consta în rezolvarea unui test grilă. Se vor publica rezultatele şi în data de 31 martie (duminică) are loc depunerea contestaţiilor la proba scrisă (în 24 de ore de la afişarea rezultatelor). În zilele de 1 şi 2 aprilie se rezolvă contestaţiile şi apoi se publică rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro