Poliţiştii trebuie să dezvolte colaborarea cu cetăţenii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii trebuie să dezvolte colaborarea cu cetăţenii

* totuşi, oamenii legii se pot lăuda că deşi nu au avut bani şi personal suficient, au reuşit să pună cu "botul pe labe" mii de infractori

Cu toate dificultăţile legate de lipsa banilor şi deficitul de personal, poliţiştii brăileni au efectuat, anul acesta, aproape 40.000 de acţiuni pentru asigurarea climatului de siguranţă civică. Deşi numărul faptelor penale sesizate a fost dublu, oamenii legii au constatat peste 4.800 infracţiuni, dintre care mai bine de jumătate au fost săvârşite în mediul urban. Analiza activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila în perioada ianuarie - noiembrie a fost prezentată recent, în cadrul Colegiului Prefectural. Pe lângă realizări, oamenii legii şi-au spus şi punctele slabe, printre care se numără lipsa colaborării dintre poliţie şi comunitate precum şi trendul ascendent al dosarelor cu autori necunoscuţi. "Activitatea desfăşurată a avut ca obiectiv prioritar protejarea şi slujirea comunităţii şi s-a încadrat în efortul general al Poliţiei Române de a oferi un serviciu public poliţienesc concentrat pe cetăţean şi pe nevoile comunităţilor locale, în contextul evoluţiei ca ţară membră a Uniunii Europene", a precizat cms. şef Costel Arbunea, şeful Poliţiei Municipiului Brăila.
În cele 11 luni analizate, poliţiştii au cercetat peste 3.400 de persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni, din care aproape o treime au fost prinse în flagrant. Mai bine de jumătate dintre suspecţi sunt persoane fără ocupaţie, iar 18% au antecedente penale. În ceea ce priveşte vârsta, aproximativ 40% au între 18 şi 30 de ani, în timp ce 9% sunt minori. În acest an, punctele "forte" ale IPJ Brăila au fost scăderea deficitului de poliţişti în mediul urban, specializarea personalului pentru preluarea apelurilor de urgenţă primite prin 112, precum şi existenţa unui colectiv tânăr şi a unui nucleu de cadre cu bună pregătire profesională, experienţă şi disponibilitate pentru nou. Printre punctele slabe se numără deficitul de personal în cadrul structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică în mediul rural, suportul financiar-logistic insuficient pentru desfăşurarea activităţilor, precum şi lipsa coeziunii dintre organele de poliţie şi comunitate în demascarea faptelor antisociale. De asemenea, tot ca "bilă neagră" este considerat şi trendul ascendent al dosarelor cu autori necunoscuţi aflate în lucru. Dinamica acestora relevă faptul că în perioada de referinţă au fost soluţionate 1.218 asemenea dosare, ce reprezintă 21,31% din totalul celor aflate în lucru.
Siguranţa circulaţiei pe drumurile publice a constituit o altă prioritate a activităţii desfăşurate de Poliţia brăileană. În acest domeniu au fost constatate 585 infracţiuni, s-au aplicat 46.407 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule 2.234 permise. Cu toate eforturile depuse au fost înregistrate 167 accidente de cirgulaţie, soldate cu 59 morţi şi 143 răniţi grav.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro