Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii locali au început “curăţenia” de primăvară

• 29 de persoane, care au aruncat gunoaie pe domeniul public sau în locuri neamenajate, au fost amendate cu aproape 4.000 lei

 

Dejecţii de animale, moloz, resturi vegetale ori din construcţii, ambalaje, pet-uri sau coji de seminţe, aruncate în mijlocul străzii. Asta a transformat, practic, oraşul nostru, la început de primăvară, într-un imens coş de gunoi. Numai în ultima săptămână, Poliţia Locală a depistat şi sancţionat  29 persoane, cu amenzi în valoare de 3.925 lei, conform HCLM Brăila nr.5/2003.

Dintre acestea, nouă au fost pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz). Amenzile numai pe această linie au fost în valoare totală de 1.875 lei.

Astfel, brăileanul M.I.R., în vârstă de 20 ani, a încasat o amendă de 250 lei, el fiind depistat pe strada Viilor, la intersecţie cu strada Cezar Petrescu, aruncând moloz pe domeniul public. Un alt tânăr, R.N., de 29 de ani, a primit aceeaşi amendă, el fiind depistat pe strada Carantinei, la intersecţie cu Vadul Olangeriei, în timp ce arunca, la voia întâmplării, o sacoşă din plastic plină cu gunoi menajer.

În plasa poliţiştilor locali a picat şi un minor de 17 ani, care a fost amendat cu 125 lei, întrucât aruncase doi saci din plastic plini cu moloz, lângă gardul Cimitirului Sf. Constantin.

Culmea nesimţirii a venit din partea unor brăileni care s-au apucat să arunce în stradă reziduurile rezultate din creşterea animalelor. Poliţiştii au dat planurile peste cap la două persoane, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 150 lei.

Brăileanul A.D., în vârstă de 21 ani, a primit amendă de 100 lei, el fiind depistat pe strada Eroilor, vis-a-vis de imobilul cu nr. 53, aruncând dintr-o găleată dejecţii animaliere, pe domeniul public. La rândul său, C.V., în vârstă de 56 ani, a fost prins pe strada Liniştei, în spatele Cimitirului Sf.Maria, lângă pasarela CFR, aruncând dintr-o găleată dejecţii animaliere. Acesta a primit o amendă de 50 lei.

 

Coji de seminţe scuipate în stradă

Aleea din faţa Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, din Parcul Monument, a fost umplută de coji de seminţe, în ultimele zile. Ce conta că imaginea devenise una care practic tăia cheful brăilenilor să iasă la plimbare prin parc!

În perioada 14 – 22 martie, poliţiştii locali au depistat şi sancţionat contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei, pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice.

Majoritatea celor sancţionaţi sunt tineri. Un brăilean de 26 de ani a primit o amendă de 100 lei, acesta fiind depistat în Parcul Monument pe aleea din dreptul Muzeului de Ştiinţele Naturii, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. Tot pe aceeaşi alee au fost prinşi alţi doi tineri, unul de 21 de ani şi celălalt de 22 de ani, care aveau aceeaşi ocupaţie: spărgeau seminţe şi aruncau pe jos cojile, că doar era greu să le strângă într-o pungă. Cei doi tineri au primit şi ei câte o amendă în valoare de 100 lei .

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro