Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii desfăşoară activităţi de prevenire printre brăilenii care sărbătoresc Zilele Municipiului Brăila

* zilele acestea, poliţiştii stau de vorbă cu oamenii şi le dau sfaturi care să îi ajute să se ferească de incidente neplăcute * tinerilor le-au fost transmise informaţii utile pentru prevenirea consumului și traficului ilicit de droguri, precum și prevenirea traficului de persoane

 

 

 

Poliţiştii se află printre brăileni în acest week-end prelungit, pentru a-i ajuta să se bucure în linişte de activităţile organizate. Tinerii au primit sfaturi care să îi ajute să stea la distanţă de traficanţii de droguri şi de persoane.

Potrivit datelor transmise de poliţişti, în contextul manifestărilor ce au loc pe raza municipiului cu ocazia Zilelor Brăilei, în zilele de 11 și 12 august, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Biroul Siguranța Școlară și Analiza și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu polițiști de la Centrul Regional Galați al A.N.I.T.P. (Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane) dar și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat mai multe activități de informare preventivă a cetățenilor. Poliţiştii au stat de vorbă cu oamenii în Parcul Monument, Grădina Publică dar și pe strada Mihai Eminescu. Activitățile au avut ca scop promovarea informațiilor și recomandărilor privind răspunderea penală a minorilor, prevenirea  consumului și traficului ilicit de droguri, precum și prevenirea traficului de persoane. „În acest sens, polițiștii au prezentat deopotrivă tinerilor cât și adulților limitele răspunderii penale, măsurile educative care pot fi luate față de minori și au punctat principalele fapte penale în care sunt implicați de obicei elevii în calitate de victime și cunoașterea etapelor pe care trebuie să le urmeze, atunci când devin victimă a acestor infracțiuni și modalitățile prin care pot solicita ajutorul autorităților. De asemenea, au discutat despre legislația incidentă, oferindu-le informații despre profilul traficanţilor de persoane, al victimei acestora precum și moduri de recrutare. Totodată, au fost prezentate riscurile la care se expun consumatorii de substanțe interzise, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății. Lucrătorii de poliție au pus accent pe influența negativă pe care o poate avea alegerea unui anturaj nepotrivit, cât și repercusiunile consumului de droguri”,  au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri, de persoane, precum și a infracționalității în rândul minorilor reprezintă priorități pentru polițiștii brăileni, care vor desfășura astfel de activități pe întreaga perioadă a vacanței de vară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro