Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii de frontieră şi-au serbat ziua aducând zâmbete pe chipul copiilor defavorizaţi

Astăzi se împlinesc 145 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit corpurile grănicereşti ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Pornind de la acest eveniment, 24 iulie a fost desemnată Ziua Poliţiei de Frontieră Române, printr-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern în anul 2001. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila a găsit un mod original de a marca ziua instituţiei. Cu câteva săptămâni înainte, lucrătorii inspectoratului au participat voluntar la o campanie de donare de sânge. Cu tichetele valorice primite cu această ocazie, de la Centrul de Transfuzii Brăila, s-au achiziţionat cinci biciclete care au fost oferite, ieri, copiilor instituţionalizaţi de la Casa "Fulda", Complexul "Libelula", din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. "Bicicletele au fost date cadou de către poliţiştii de frontieră brăileni cu speranţa ca utilizarea lor să facă trecerea timpului mai uşoară pentru aceşti copii maturizaţi mult prea devreme, în acelaşi timp contribuind la o dezvoltare fizică armonioasă", ne-a declarat subinspector Mirela Bulgaru, purtătorul de cuvânt al IJPF Brăila. Potrivit acesteia, bucuria din ochii micuţilor, din momentul când s-au urcat pe bicicletele primite în dar, a fost cel mai impresionant "mulţumesc" pe care l-ar fi putut primi poliţiştii.

Tot ieri, câteva cadre din cadrul inspectoratului s-au deplasat cu vaporaşul pe braţul Măcin, la km 6, pentru a depune o coroană de flori la monumentul închinat eroilor grăniceri care, într-o noapte de mai din 1877, au scufundat o puternică navă de luptă turcească. Monumentul a fost reconstruit anul acesta, prin grija Ligii Navale Române şi a Bazei Reparaţii Nave Brăila. În cadrul ceremoniei de ieri, preotul Gabriel Pamfile a ţinut o mică slujbă religioasă, iar comisarul de poliţie Adrian Apetri, adjunctul şefului IJPF Brăila a vorbit despre actul de vitejie făcut de grănicerii brăileni în timpul Războiului de Independenţă.

Astăzi, 50 de poliţişti de frontieră sunt avansaţi la termen, la gradul profesional următor (14 ofiţeri şi 36 agenţi), iar un agent este avansat înainte de termen. Este vorba despre agentul de poliţie Leonida Arhire, care primeşte gradul de agent principal, după ce s-a remarcat printr-o intensă activitate, concretizată prin rezultate semnificative la nivelul inspectoratului, după cum ne-a informat subinspectorul Mirela Bulgaru.
Reamintim că, la începutul anului în curs, s-a vehiculat informaţia că Poliţia de Frontieră se va desfiinţa şi va fi asimilată de Inspectoratele de Poliţie Judeţene. Se pare, însă, că instituţia va continua să funcţioneze, cel puţin până în 2011. Cu alte cuvinte, astăzi nu este ultima dată când se serbează Ziua Poliţiei de Frontieră Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro