Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii, cu ochii pe centrele de colectare fier vechi

Aproape 30 de societăţi care colectau fier vechi au fost verificate de poliţişti. O firmă din cartierul Radu Negru nu avea acte legale care să îi permită achiziţionarea de deşeuri, astfel că administratorul a rămas fără autorizaţie şi s-a ales cu o amendă usturătoare.
Astfel, în ziua de 10 martie, poliţişti de la Biroul Ordine Publică şi Biroul Proximitate au efectuat controale la societăţile cu profil colectare, valorificare şi comercializare a deşeurilor industriale reciclabile. S-a acţionat şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor săvârşite cu violenţă în cafe-baruri, unităţi economice tip casino şi zonele adiacente acestora, din municipiul Brăila. Poliţiştii au efectuat verificări la 27 societăţi comerciale de colectare deşeuri şi opt cafe-baruri, au legitimat 83 de persoane şi au constatat 15 contravenţii, dintre care şapte pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii au dat amenzi în valoare totală de 14.740 lei.
Unul dintre cei care a picat în plasa poliţiştilor a fost Eduard A. (30 de ani), din municipiu, administrator al unei societăţi comerciale cu profil colectare deşeuri feroase. Acesta nu avea întocmit borderoul de achiziţii a deşeurilor, conform legislaţiei în vigoare. El a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor OUG nr. 31/2011, privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară, cu amendă în valoare de 10.000 lei. "De asemenea, ca măsură complementară s-a luat decizia anulării autorizaţiei de funcţionare, care va fi înaintată organului emitent, pentru a se dispune în consecinţă", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro