Dacă n-au benzină, să patruleze pe role, sau cu bicicleta, că tot se dau sportivi! Şi dacă nici aşa nu le convine, să facă rost de bani de carburant, prin sponsorizari obţinute, la mica înţelegere, de primar, de la firmele din localitate. Sunt soluţiile propuse poliţiştilor brăileni, rămaşi în pană de carburant, din cauza austerităţii bugetare, de doi consilieri PDL.
Astfel, consilierul municipal Grigore Potec crede că situaţia nu este nici pe departe atât de gravă, pe cît încearcă unii să spună, dat fiind că, în opinia sa, două plinuri de benzină lunar, pentru o maşină, este suficient pentru patrularea necesară la nivelul municipiului: "Fiţi siguri, nu va rămâne Poliţia fără carburant, ca să stea în birou. Şi până la urmă, cu cei 70 de litri de carburant lunar, o maşină Dacia face 800 de km; eu zic că acoperă o bună parte din această zonă de competenţă, ei au destule maşini, deci necesarul respectiv ar fi satisfăcut. O distanţă de 800 de km lunar nu cred că face un poliţist din municipiu, iar cei din Poliţia rurală, nici atât!". Potec consideră că, până la urmă, la vreme de criză, conducerea Poliţiei ar putea să adopte metode de patrulare folosite în ţări mai avansate decât ale noastre, precum Marea Britanie, unde oamenii legii patrulează pe role sau pe biciclete: "Să ştiţi că şi în ţările dezvoltate se utilizează biciclete, role. Gândiţi-vă că în parcurile foarte mari, inclusiv în Anglia, se folosesc poliţişti pe role, sau pe biciclete şi nu au mai puţină demnitate. În parcul Monument, în Brăila, de ce să nu meargă această soluţie? Jandarmii pot să circule în parc pe role, de ce să nu meargă aşa? Ei trebuie să fie suficient de sportivi, ca să meargă cu bicicleta sau rolele. Nu-i nici o ruşine".
Consilierul judeţean Ion Ştefan este de părere că tot răul e spre bine şi poliţiştii ar trebui să se mai dea jos din maşină şi să mai bată oraşul la picior. El sugerează, totuşi, ca, la nevoie, primarii localităţilor să folosească metode mai puţin ortodoxe pentru a face rost de bani de carburant pentru maşinile poliţiei, dacă pe cale strict legală, nu se poate rezolva problema.