Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii brăileni de la sindicat „Diamantul” au protestat prin donarea de sânge

* potrivit sindicaliştilor, polițiștii sunt hotărâți să ia atitudine și să reacționeze astfel contra desconsiderării și umilirii structurilor de ordine și siguranță publică de către clasa politică

 

 

 

Protest diferit al poliţiştilor din cadrul sindicatului „Diamantul”. În loc să fie la serviciu, ei au mers să doneze de sânge. La Brăila, ca și la Neamț, acțiunea de donare sânge este pusă în aplicare de polițiștii aflați în serviciu, ceilalți pe schimb, nu răspund la telefon.

În comunicatul transmis de sindicaliştii de la „Diamantul” se trasmite un mesaj clar cu nemulţumirile şi revendicările poliţiştilor. „ ASTĂZI şi la BRĂILA! BOP şi CIRCULAŢIA! PENSIILE POLIȚIȘTILOR NU SE NEGOCIAZĂ! AZI AVEM REACȚIA POLIȚIȘTILOR DE LA IPJ BRĂILA. Polițiștii sunt hotărâți să ia atitudine și să reacționeze astfel contra desconsiderării și umilirii structurilor de ordine și siguranță publică de către clasa politică. Majorarea vârstei de pensionare a polițistului nu poate fi pusă în discuție, așa cum nu se clatină dreptul profesorului sau al judecătorului la vacanță de vară”, arată sindicaliştii.

Acțiunea de donare sânge a polițiștilor – cu semnalul dat la Târgu Mureș și continuată trei zile consecutiv de polițiștii din județul Neamț – s-a extins astăzi, 9 iunie, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Astăzi, au acționat polițiștii aflați la schimburile 2 și 3 de la structurile de ordine publică și circulație din cadrul Poliției municipiului Brăila și Poliției oraş Ianca.

Potrivit sindicaliştilor, calculul vârstei de pensionare la 60 de ani, de la care – pentru cei care lucrează în condiții speciale – scade grupa de muncă, este un drept compensatoriu raportat la restricțiile specifice privind exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale, de care mai sunt privați doar infractorii cu fapte grave: dreptul la grevă; dreptul la afaceri; dreptul la opinie publică; dreptul la ocuparea unei funcții politice.

Prin urmare, dacă ne vor în rând cu toată lumea în privința vârstei de pensionare, trebuie să ni se recunoască aceleași drepturi. La Brăila, ca și la Neamț sau oricare altă unitate din țară, acțiunea de donare sânge este pusă în aplicare de polițiștii aflați de serviciu, ceilalți pe schimb, nu răspund la telefon. Nu azi!”, atenţionează poliţiştii de la sindicat „Diamantul”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro