Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii brăileni au dat amenzi de peste 200.000 lei într-o săptămână

Într-o singură săptămână, poliţiştii brăileni au identificat peste 50 de infracţiuni şi au aplicat peste 700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 de lei, informează Biroul de Presă al IPJ.

Astfel, în perioada 14 -19 decembrie 2015, Poliţia Română a continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea siguranţei publice şi protejarea cetăţenilor faţă de activităţile comerciale ilicite, prilejuite de Sfintele Sărbători ale Crăciunului. Sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii brăileni au constatat 52 de infracţiuni, 39 dintre acestea fiind de natură judiciară şi 11 la regimul rutier.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 708 sancţiuni contravenţionale, 144 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 26 prevăzute de Legea 12/1990 (referitoare la comerţul ilicit) şi patru privitoare la domeniul silvic. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 475 de sancţiuni contravenţionale (131 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cinci pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri).
În cadrul acţiunilor poliţieneşti au fost reţinute 37 de permise de conducere, dintre care patru pentru viteză excesivă şi şapte pentru consum de alcool, fiind retrase şi 12 certificate de înmatriculare.
Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 216.203 lei, iar a bunurilor confiscate, de 14.119 lei (articole pirotehnice şi pomi de Crăciun).
"În baza planului de acţiune «Sărbători de Iarnă în siguranţă!», aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, Poliţia Română acţionează la nivel naţional pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor, prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă", precizează sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro