Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii acţionează intens pentru „Minivacanţă de 1 Iunie în siguranţă”

* în perioada 29 mai – 1 iunie, peste 650 de polițiști vor acționa, în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute * cetăţenii trebuie să ţină şi ei cont de anumite măsuri

 

 

 

Minivacanţa de 1 Iunie, în siguranţă! Poliţiştii brăileni sunt la datorie și acționează pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în acest week-end prelungit, de Ziua Internațională a Copilului.

După cum au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în perioada 29 mai – 1 iunie, peste 650 de polițiști vor acționa, în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. „Una dintre prioritățile forțelor de ordine aflate în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor. În cadrul dispozitivelor de ordine și siguranță publică vor acționa, în medie, în fiecare zi, peste 160 de poliţişti din structuri operative (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale și luptători de intervenţie rapidă), cu 90 de autospeciale. Misiunea polițiștilor se va concentra, în principal, pe activităţi de menţinere a ordinii şi a siguranţei publice în zonele cu o fluenţă mare de public, prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat. Polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, aceștia vor fi prezenți și cu radarele din dotare pentru impunerea respectării vitezei legale de către participanții la trafic. Vă amintim că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităților”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Mesajul poliţiştilor: pentru o minivacanță liniștită şi fără evenimente neplăcute, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi:

- Conduceți cu atenție și prudență și respectați indicațiile polițiștilor din teren!

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare. Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

- Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă, trebuie să circulați cu viteză redusă.

- Vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

- Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Respectați recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro