Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii, “în gardă” de sărbători

toate subunităţile IPJ Brăila angajate în misiuni vor acţiona, cu măsuri sporite, în perioada sărbătorilor de iarnă, tocmai pentru ca brăilenii să petreacă în linişte • se va acţiona pe toate liniile, fiind urmăriţi cu atenţie indivizii cu antecedente pe linia furturilor din locuinţe • în judeţ, se acţionează pe linia prevenirii furturilor de animale, fapte care au început să se cam adune în statistici, porcii fiind cei care dispar cel mai des • evident, poliţiştii acţionează şi pentru a-i depista pe deţinătorii de obiecte pirotehnice

 

Vin sărbătorile de iarnă, astfel că brăilenii se pregătesc de petreceri, iar infractorii să mai dea câte o lovitură. Mai ales că mulţi brăileni pleacă de acasă în această perioadă, iar locuinţele rămân nesupravegheate. Pe de altă parte, hoţii de animale, mai ales de porci, că doar asta se caută de Crăciun, au început deja să dea iama, iar poliţiştii acţionează cu atenţie pentru a-i linişti pe toţi. De asemenea, petardele au început deja să se audă prin cartiere, aşa că poliţiştii fac verificări şi pe această linie, prin pieţe şi magazine, tocmai pentru a-i prinde pe comercianţi. Şi şoferii trebuie să aibă mare grijă cum circulă.

Despre acţiunile care vor avea loc în această perioadă a vorbit, pe larg, ieri, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cms. şef Constantin Adrian Glugă, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a precizat că toate subunităţile de poliţie angajate în misiuni vor acţiona intens în perioada sărbătorilor de iarnă, tocmai pentru ca oamenii să fie în siguranţă şi să poată petrece sărbătorile în linişte. Se va acţiona pe linie de ordine publică, în cooperare cu efective de jandarmi şi poliţişti locali, dispozitive de ordine publică fiind în acţiune permament, anterior şi pe timpul manifestaţiilor publice organizate în această perioadă. Poliţiştii vor avea grijă ca pe timpul petrecerilor organizate de Crăciun şi Revelion, în unităţile de alimentaţie publică, să nu apară incidente neplăcute.

Printre obiectivele principale ale poliţiştilor, după cum a precizat comisarul Glugă, se numără prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite cu produse pe baza de amestecuri pirotehnice, monitorizarea locurilor unde se organizează focuri de artificii, inclusiv respectarea condiţiilor prevăzute de lege ce trebuie îndeplinite la locurile respective. “Se acţionează pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale, precum şi depistarea persoanelor care se ocupă cu achiziţionarea şi comercializarea animalelor fără documente de provenienţă. S-a înregistrat o uşoară creştere, în mediul rural, animalele furate în mod frecvent fiind păsările şi porcii”, a declarat şeful IPJ.

Poliţiştii stau cu ochii în patru şi pe arterele de circulaţie şi desfăşoară acţiuni pe linie de siguranţă rutieră. În această perioadă, înainte de sărbători, toată lumea aleargă cu maşina, la cumpărături sau pentru a rezolva anumite probleme, aşa spre sfârşit de an. Va fi o prezenţă activă a poliţiştilor în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. În plus, se vor intensifica activităţile specifice pentru limitarea excesului de viteză, pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru verificarea dotării specifice anotimpului rece a autovehiculelor aflate în trafic.

Principalele artere de circulaţie vor fi asigurate cu agenţi de poliţie rutieră, în situaţiile în care traficul rutier este îngreunat de căderi masive de zăpadă sau de alte fenomene meteorologice care pot afecta fluenţa circulaţiei rutiere (polei, ceaţă etc.). Pe linie de arme, explozivi şi substanţe periculoase, poliţiştii vor lua măsurile specifice pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Hoţii şi tâlharii, în vizorul poliţiştilor

Controalele din această perioadă se vor desfăşura şi pe linie de investigaţii criminale, urmând să se intensifice activităţile specifice în zonele şi mediile pretabile comiterii de furturi şi tâlhării. Se va acţiona intens şi pentru combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona barurilor, cluburilor, locurilor de cazare şi altor locuri pretabile, fiind monitorizate stările conflictuale. “Vor fi monitorizate grupurile de infractori aflaţi în evidenţă cu furturi din locuinţe, care pot acţiona în lipsa proprietarilor/chiriaşilor de la domiciliu”, a precizat comisarul şef Constantin Glugă.

Nici comercianţii nu vor scăpa mai uşor, mai ales cei care vând brazi, jucării sau alte produse specifice sărbătorilor de iarnă. Poliţiştii vor executa acţiuni comune, cu reprezentanţii altor instituţii, îndeosebi în complexele comerciale, locuri de depozitare şi distribuţie a mărfurilor, zone de agrement, unităţi de alimentaţie publică şi turism. Vor fi controlaţi la sânge şi cei care comercializează carne, preparate din carne, produse de panificaţie sau alcool.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro