Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii şi jandarmii urează copiilor “Vacanţă plăcută!”

în această săptămână, oamenii legii au programate vizite la mai multe unităţi de învăţământ pentru a le da sfaturi elevilor cu privire la modul de a se comporta în timpul vacanţei 

 

Vine vacanţa, astfel că în această săptămână poliţiştii şi jandarmii au întâlniri cu elevii de la mai multe instituţii de învăţământ în cadrul cărora le vorbesc despre anumite pericole şi modul în care trebuie să reacţioneze.

Ieri, poliţiştii brăileni, împreună cu jandarmii, au început săptămâna pregătirii antivictimale şi antiinfracţionale a copiilor cu elevii şcolilor din municipiu. Oamenii în uniformă s-au întâlnit cu elevi din şcolile Gimnaziale “Aurel Vlaicu”, “Vlaicu Vodă” şi “Mihai Viteazul”. Elevii au înţeles ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. “Activităţile derulate săptămâna aceasta în şcoli de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Centrul Regional Galaţi al A.N.I.T.P. se înscriu în demersurile iniţiate de Comisia de Monitorizare a Activităţii Preventive, coordonată la nivelul judeţului nostru de Inspectoratul de Poliţie. Pentru o vacanţă în siguranţă, poliţiştii şi jandarmii reamintesc copiilor că înainte de a pleca undeva, trebuie să ceară voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde merg, cu cine şi când se întorc. Cheia de la intrarea în locuinţă, banii sau telefonul mobil nu trebuie afişate la vedere. Când ies cu bicicleta sau rolele, copiii trebuie să aibă mare grijă pe unde merg, în niciun caz pe şosea, pentru a nu fi implicaţi în accidente”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe de altă parte, copiii sunt sfătuiţi să nu intre în discuţii cu persoane necunoscute. Ei trebuie să aibă mare grijă şi atunci când navighează pe internet.

Este recomandat să nu fie accesate site-uri nepotrivite, să nu fie deschise e-mail-uri, fişiere, pagini Web primite de la persoane necunoscute. Dacă sunt solicitate informaţii personale, precum numele, adresa, parolele conturilor online sau fotografii, acestea nu trebuie oferite decât persoanelor de încredere. Dacă sunt singuri acasă, cei mici nu trebuie să deschidă uşa vreunui necunoscut, chiar dacă acesta susţine că este trimis de părinţi. La uşă poate fi chiar un infractor. “Sună-ţi părinţii, rudele sau apelează la un vecin de încredere în cazul în care îţi este frică, te simţi ameninţat sau ai o urgenţă”, recomandă poliţiştii.

Atunci când se află în excursie, elevii trebuie să ţină cont de sfaturile celor care îi supraveghează, să nu se scalde în locuri neamenajate şi ape curgătoare, întrucât vacanţa se poate transforma într-o tragedie. Tinerii trebuie să mai ştie că nu au voie să fotografieze şi să posteze pe internet sau site-uri de socializare poze cu colegii sau cadrele didactice, decât cu acordul acestora.

În plus, oamenii legii au reamintit elevilor de gimnaziu faptul că începând cu vârsta de 14 ani, minorii pot fi pedepsiţi dacă încalcă legile, sens în care le recomandă să nu se certe cu colegii, să nu îi jignească sau să îi ia la bătaie, nici chiar în joacă. Persoanele care consumă alcool şi sunt violente trebuie evitate. Tinerii sunt sfătuiţi să aibă mare grijă când îşi aleg prietenii.

Pe perioada vacanţei de vară, în cazul în care elevii sunt afectaţi de producerea unei fapte penale sau contravenţionale, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pot fi contactaţi la sediul instituţiei din Brăila, str. Mihail Sebastian nr.10-12, tel. 0239/606100, fax.0239/612222, e-mail: cabinet@br.politiaromana.ro, iar jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila - Brăila, str. Industriei, nr. 1, tel. 0239/626758, fax 0239 /625105, e-mail: jandarmeriabraila@jandarmeria-braila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro