Mergi la conţinutul principal

Poliţişti de grădiniţă

Probabil cel mai prost film în care a jucat Arnold Schwarzenegger vreodată (o comedie fără haz) a avut însă un titlu inspirat: Poliţist de grădiniţă (Kindergarten Cop). Avem şi noi poliţiştii noştri de grădiniţă, care, iacătă, acum cer măriri de salarii. Nu am nimic împotrivă ca poliţiştii să aibă salarii prietenoase, ca să nu zic motivante. Asta, însă, ar trebui să vină la pachet cu niscaiva profesionalism din partea purtătorilor de pulane, care să facă uitate scheciurile cu Garcea.

Bine, în Poliţia Română nu cred că o să se înscrie niciodată vreun olimpic la Matematică sau un băiat medaliat la concursurile internaţionale de Lego, aşa că nu trebuie să avem pretenţii prea mari de la actualii şi viitorii poliţişti ai neamului. Bre, dar când am văzut poza asta apărută în ziarul Obiectiv de joi, am zis că, uite, poliţistul de grădiniţă, ăla jucat de Arnold, e viu şi nevătămat, ba mai nou participă şi la proteste. De ce zic treaba asta? Păi, voi aţi citit ce sloganuri au fost în stare să debiteze poliţiştii? I-auzi unu’: „Nu dormeam, dar ne-am trezit... Rămâne cum am stabilit”. Este că e de mare angajament, că e scos din puţul gândirii de purtător de caşchetă? Dar ăsta e şi mai tare: „Nu pot face meserie cu pistol de jucărie şi din banii mei hârtie”.

Nu, nu ai cum să vii să protestezi, afişând astfel de sloganuri. Este sub demnitatea umană, ca să zic aşa. Cred că nici dacă şi-ar fi propus cineva să îşi bată joc de poliţişti, nu ar fi reuşit să îi pună într-o lumină atât de proastă, să îi facă se se afişeze cu asemenea pancarte de grădiniţă. Rimele alea de doi bani şi trimiterea la pistolul de jucărie cu care, vezi-Doamne, poliţiştii neamului aleargă după infractori nu pot aduce absolut nici o mărire de salariu. În locul guvernanţilor, i-aş trimite acasă pe poliţişti să se gândească la alte sloganuri şi i-aş chema în toamnă la mărire, ca în studenţie. (Ministrul de Organe Interne)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro