Mergi la conţinutul principal

Poliţişti şi inspectori RAR în acţiune. 56 mașini trase pe dreapta, 24 de amenzi

* în zilele de 10 şi 11 noiembrie, au fost efectuate controale în trafic pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor

 

 

 

 

 

Maşinile cu defecţiuni tehnice, un pericol în trafic. În perioada 10-11 noiembrie, poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au acționat pe raza județului Brăila, împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registru Auto Român (RAR), efectuând controale în trafic pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. „Acțiunea a avut drept obiective reducerea victimizării prin accidente rutiere, în care sunt implicate autovehicule ce prezintă defecțiuni sau neconformități tehnice, atât cele destinate transporturilor rutiere de mărfuri cât și de persoane, respectarea legislației rutiere, precum și respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea Covid-19”, au precizat poliţiştii.

Astfel, polițiștii au verificat 56 de autovehicule și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Dintre acestea, două  sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni la sistemul de frânare, o sancțiune a fost aplicată pentru nereguli identificate la sistemul de rulare (anvelope), șase sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli identificate la sistemul de iluminare, o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru folii neomologate sau tratamente chimice, o sancțiune pentru lipsa inspecției tehnice periodice și alte șapte sancțiuni au fost aplicate pentru alte defecțiuni sau neconformități tehnice, ale autovehiculelor identificate in trafic.

De asemenea, alte șase sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile prublice.

Totodată au fost retrase șapte certificate de înmatriculare, dintre care șase pentru deficiențe tehnice constatate și unul pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

 

Maşini cu probleme

 

 La data de 11 noiembrie, un brăilean în vârstă de 62 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe DE87, în afara municipiului Brăila, având montate lumini de altă intensitate și defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare.

De asemenea, o brăileancă, în vârstă de 38 de ani, a fost depistată în timp ce conducea un autovehicul, tot pe DE87, în afara municipiului Brăila, având defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare, precum și folie neomologată aplicată pe geamurile lateral față.

Ambii brăileni au fost sancționați contravențional cu amendă, conform prevederilor  O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.                                                                                                                             

 

         

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro