Mergi la conţinutul principal

Poliţişti în acţiune pe platoul din faţa Primăriei Brăila

ieri, sute de elevi au venit la evenimentul organizat pentru marcarea Zilei Poliţiei Române şi au studiat cu atenţie tehnica şi echipamentele din doarea poliţiştilor • cei mici nu s-au temut să urce în maşinile de poliţie şi să pornească alarma • exerciţiile demonstrative, susţinute de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, şi cele cu câinii de serviciu, au atras atenţia participanţilor • în cadrul exerciţiului, au fost trase focuri de armă, pentru prinderea unor infractori

 

Elevii au dat năvală pe platoul din Piaţa Independenţei pentru a participa la activităţile desfăşurate de poliţişti, pentru marcarea Zilei Poliţiei Române – 25 Martie. Copiii au fost impresionaţi de momentele prezentate, mai ales că au putut testa maşinile de poliţie, au studiat tehnica şi armamentul din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi au văzut cum luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi un câine poliţist îi pun la pământ pe infractori.

Evenimentele s-au desfăşurat vineri, 30 martie, poliţiştii adresându-se cetăţenilor din municipiu şi, în mod deosebit, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi.

La activităţi au participat şeful IPJ Brăila, cms. şef Constantin Adrian Glugă şi adjunctul instituţiei, cms. şef Valentin Dorin Condruz.

Totul a fost pregătit cu atenţie de poliţişti din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului şi Biroului Rutier, Biroului Proximitate şi Biroului Ordine Publică, oamenii legii beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Specialiştii structurilor implicate le-au prezentat copiilor aspecte importante din meseria lor, tehnica şi echipamentele folosite în activităţile specifice şi le-au transmis recomandări pentru o copilărie în siguranţă. Elevilor de liceu interesaţi le-au fost oferite informaţii şi materiale privind profesia de poliţist şi traseul educaţional ce trebuie parcurs pentru o carieră în domeniu. De asemenea, au fost prezentate exerciţii demonstrative, susţinute de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, exerciţii cu câinii de serviciu, precum şi o simulare a unui accident rutier în care a fost implicat un pieton”, a precizat subinsp. Laura Dan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Totodată, în memoria poliţiştilor români care şi-au pierdut viaţa în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în misiunea importantă pe care au îndeplinit-o pentru asigurarea liniştii comunităţii, au fost aprinse candele lângă crucea de pe platoul din Piaţa Universităţii, unde elevii au păstrat un moment de reculegere.

Cu ocazia evenimentului de vineri, poliţiştii au distribuit sute de flyere cu îndemnul “Şi tu poţi deveni poliţist!”, pliante şi broşuri pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, flyere “Siguranţă de nota 10”, calendare şi orare “Şcoala în siguranţă”, flyere cu siguranţa rutieră, ghiduri ale siguranţei pentru victimele violenţei în familie, materiale pentru prevenirea traficului de persoane şi pliante pentru siguranţa pe internet. La acestea s-au adăugat reviste Poliţia Română, agende, steguleţe, semne de carte şi brăţări tricolore.

Platoul Primăriei Municipiului Brăila a fost animat de sute de baloane tricolore şi de uimirea şi bucuria copiilor pentru surprizele pregătite de poliţişti la ceas aniversar.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor brăileni, respectiv Corpul Naţional al Poliţiştilor - Consiliul Teritorial Brăila, Fundaţia “Ancheta” Brăila şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - Biroul Teritorial Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro