Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Polițiști bătuți în Chercea. Agresorul a fost pus sub control judiciar de către procurori, nu de judecători

UPDATE: Bărbatul acuzat de ultraj a fost pus sub control judiciar de către procurori, astfel că nu a mai fost prezentat vreunei instanțe de judecată. De la Biroul de Relații Publice al Tribunalului Brăila ni s-a transmis că dosarul nu a ajuns la Tribunal și, cel mai probabil, nici la Judecătorie, având în vedere măsura luată.

Proprietarul imobilului a fost sancționat cu 1.500 lei, amenda maximă pentru „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00, (...) prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare (...)”, potrivit art. 26 din Legea 61/1991.

Alte patru persoane au primit câte 6.000 lei amendă, pentru „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice”, potrivit art. 36 din aceeași lege. Asta pentru că cele patru persoane au tăbărât pe cei doi polițiști în timp ce-l imobilizau și încătușau pe proprietarul imobilului. În acea îmbrânceală generală, cumnatul proprietarului a „ieșit din rând” și a început să-i lovească pe cei doi lucrători ai Poliției.

Terminalul Tetra nu a fost încă găsit.

 

Polițiști bătuți în Chercea

• un echipaj format din doi agenţi a intervenit, vineri seară, pe str. Victor Vâlcovici, pentru că unul dintre locuitori asculta muzică la maximum, deranjând vecinii • pentru că proprietarul casei a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent, poliţiştii l-au încătuşat şi condus la maşină • deranjat de asta, cumnatul încătuşatului i-a luat la bătaie pe agenţi • sâmbătă, instanţa a decis pentru agresorul Adrian Bunea, în vârstă de 50 ani: 60 de zile sub control judiciar, pentru infracţiunea de ultraj

 

Doi lucrători din cadrul Biroului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au ajuns, vineri seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce au fost bătuţi de un bărbat

 din cartierul Chercea. Iniţial, echipajul de poliţie a fost solicitat, prin apel la 112, să intervină la un caz de tulburare a liniştii publice, în jurul orei 22.30. Pe strada Victor Vâlcovici, nişte locuitori ascultau muzică la maximum, deranjându-i pe ceilalţi vecini. Agenţii ajunşi la faţa locului i-au cerut proprietarului imobilului să se legitimeze, însă acesta a refuzat, ba mai mult, a devenit violent. Cei doi poliţişti l-au imobilizat şi încătuşat pe bărbatul de 32 de ani. În timp ce-l conduceau la maşină, a intervenit cumnatul proprietarului şi i-a luat la bătaie pe poliţişti, nepăsându-i de autoritatea pe care o impune uniforma şi nici de consecinţele lovirii unui om al legii. În timpul bătăii, unuia dintre agenţi i-a căzut staţia Tetra, iar una dintre rudele bărbaţilor recalcitranţi a furat-o.

Între timp, au fost chemate întăriri, iar la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie. Atât cei doi bărbaţi violenţi, cât şi rudele lor, au ajuns la sediul IPJ pentru audieri. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ultraj şi furt calificat, iar în ceea ce priveşte staţia Tetra, aceasta a fost scoasă din sistem.

Potrivit unor surse medicale, cei doi poliţişti au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe, din cauza loviturilor primite, şi au primit îngrijiri medicale. Pentru unul din agenţi, ar fi fost necesară internarea.

Agresorul poliţiştilor, Adrian Bunea, în vârstă de 50 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore. Sâmbătă, acesta a ajuns în faţa instanţei, iar judecătorii au decis: 60 de zile de control judiciar, pentru infracţiunea de ultraj.

Legat de staţia Tetra, poliţiştii nu au reuşit încă să afle cine a sustras-o, dar au întocmit dosar penal pentru furt şi fac cercetări pentru a afla făptaşul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro