* peștele de Dunăre este regele în perioada 23 – 25 septembrie * restaurantul Sunrise Marina este situat pe str. Danubiului colț cu Faleza, rezervări:0755 99 00 33 * la acest sfârșit de săptămână, de la un capăt la altul al Falezei, brăilenii se pot bucura de distracție, muzică bună și mâncăruri delicioase
După cum se știe, la acest sfârșit de săptămână (23 – 25 septembrie) se desfășoară pe Faleză cea de-a patra ediție a Festivalului Peștelui. În afară de festinul culinar ce va avea loc la scena de pe Faleză sub bagheta chef-ilor Horia Vîrlan și Mircea Dinescu, la celălalt capăt, la restaurantul Sunrise Marina, brăilenii se pot bucura atât de mâncare și băutură cât și de muzică de calitate.
De altfel, sesiunile de gătit în aer liber sunt deja o tradiție la Sunrise. ”Într-adevăr, nu le facem regulat, dar le facem în mod frecvent, în funcție de vreme, sezon, ocazii. Le programăm, le anunțăm... Iar acum este un adevărat festival și nu puteam să nu participăm”, ne-a declarat Iulian Grigorescu, managerul restaurantului Sunrise Marina. Iar programul de vineri, sâmbătă și duminică este excelent: ”Vineri începem la ora 17.00 cu sesiunea de gătit în aer liber, iar de la ora 18.00 atmosfera va fi încălzită de un taraf de lăutari care ne va bucura cu muzică lăutărească veche. Sâmbătă, de la ora 18.00, ne va încânta Evergreen Duo cu jazz și muzică de rivieră”, a continuat managerul Sunrise. Sursa citată a ținut să precizeze că atât sâmbătă cât și duminică sesiunea de gătit va începe de la ora 13.00, astfel că brăilenii se pot bucura și de prânz nu numai de cină. Ce vom putea savura? ”În fiecare zi o să avem pește de Dunăre: bucăți întregi de somn, șalău, scrumbie, crap, fripte în mod tradițional pe tablă, cu sare, servite cu mămăligă și mujdei. Bineînțeles, nu vor lipsi racii fierți, dar și borșul de pește”, ne-a destăinuit doar o parte din surprizele culinare, Iulian Grigorescu. Somelier cunoscut, managerul Sunrise a adăugat că brăilenii prezenți vor beneficia și de oferte speciale la vinuri. ”Îi așteptăm să redescopere gustul simplu, autentic de pește, să se relaxeze într-o atmosferă prietenoasă, cu muzică bună”, a fost invitația lui Iulian Grigorescu pentru brăileni.