Informaţia a fost confirmată, pentru publika.md, de soţul Leonidei Lari, Mihai Iorga, care a precizat că decesul a survenit la ora 6.31, în urma unei boli care a ţintuit-o la pat.
Leonida Lari, născută la 26 octombrie 1949, la Bursuceni, în apropierea municipiului Bălţi, într-o familie de învăţători, a fost poetă, publicistă, politiciană şi militantă pentru reunirea Basarabiei cu România.
A publicat peste 20 de volume de poezie şi proză şi a fost traducător din marea poezie universală.
Absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii de Stat din Chişinău, a lucrat la Muzeul de Literatură "Dimitrie Cantemir", iar în perioada 1988 - 2003 a fost redactor-şef al primei publicaţii în grafie latină din Republica Moldova - "Glasul Naţiunii". Tot din 1988, Leonida Lari s-a aflat printre fruntaşii Mişcării de emancipare naţională.
A fost deputat în Sovietul Suprem al URSS şi membru al Biroului Permanent al Frontului Popular din Moldova. Între 1990 şi 1997 s-a aflat în fruntea Ligii Creştin-Democrate a Femeilor din Moldova.
În anul 1992 a devenit deputat în Parlamentul României, aleasă pe listele Convenţiei Democrate într-o circumscripţie din Galaţi. Membră a Partidului Naţional ţărănesc Creştin Democrat, a devenit deputat independent în martie 1993.
În 1996, a candidat cu succes din partea partidului România Mare într-o circumscripţie din Suceava şi apoi a obţinut noi mandate de deputat, în 2000 şi 2004, candidând din partea aceluiaşi partid, din care s-a retras însă în 2006 rămânând deputat independent până la sfârşitul legislaturii din 2008. Ca membră a Camerei Deputaţilor, a făcut parte, de-a lungul anilor, din comisia de politică externă sau din comisia pentru cultură şi din mai multe grupuri de prietenie cu ţări din regiune.