Mergi la conţinutul principal

Podul Brooklyn - o bijuterie a artei ingineresti

Centrul Cultural American a gazduit, ieri dimineata, o expunere despre o bijuterie a artei ingineresti, Podul Brooklin, care leaga partea continentala si cea insulara a New York-ului. Evenimentul a fost moderat de reprezentanta bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Adelina Pop, care a precizat ca actiunile organizate cu elevii au drept scop realizarea propagandei pentru cultul cartii, al informatiei, iar actiunile de la Centrul Cultural urmaresc sa puna in valoare cultura americana.
Arhitecta Alice Chiscop, profesoara la Liceul de Arta, a vorbit despre Podul Brooklyn care a fost dat in functiune pe 24 octombrie 1931, iar constructia lui a durat patru ani. "Acest pod este una dintre cele mai cunoscute opere de arta inginereasca. In aceasta categorie mai intra viaductele, castelele de apa sau turnurile foarte inalte. Are o lungime de 1,5 km si doua benzi de circulatie. Este realizat din cabluri metalice ancorate de arce de fier sustinute de stilpi de zidarie", a explicat arhitectul Alice Chiscop.
Poetul Gheorghe Lupascu a prezentat apoi elevilor de la "Iorga", "Perpessicius" si Liceul de Arta impresiile sale de cind a fost in SUA in 1998, cu prilejul Congresului Mondial de Antropologie. Scriitorul a spus elevilor ca a fost socat la acea vizita de concretizarea creativitatii poporului american, de faptul ca acele cladiri grandioase nu l-au coplesit, ci i-au dat senzatia plenitudinii creatiei umane. In final, cele citeva zeci de elevi au admirat poze cu Podul Brooklyn si cu New York-ul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu