Mergi la conţinutul principal

Podium brăilean la 80 m garduri feminin, la naţionalele de juniori III

Vinerea şi sâmbăta trecută, la Bucureşti, pe Stadionul "Lia Manoliu" s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de atletism pentru juniori III, o competiţie la care şcoala brăileană de atletism a confirmat din nou.
Proba de 80 m garduri a fetelor a fost o afacere brăileană. În finala acestei probe s-au calificat patru atlete brăilene şi podiumul a fost amanetat de ele.
Campioană naţională a devenit reprezentanta Liceului cu Program Sportiv, Adelina Sandu, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, care a oprit acele cronometrului după 11:74 secunde, iar medaliile de argint şi bronz le-au revenit atletelor Anca Ţolea şi Oana Grosu, prima fiind de la Clubul Sportiv Municipal, iar cea de-a doua de la LPS. O altă brăileancă, Andra Coman, s-a clasat pe locul al şaselea în finală.
În întrecerea masculină, Cristian Nedelcu de la LPS, atlet pregătit de profesoara Sica Lazăr, a câştigat două probe, 90 m garduri cu un timp bun, 12:16 secunde şi 300 m garduri.
La 100 m plat, Cristian Stângaciu a ocupat locul al şaselea.
"Privind competiţia prin prisma timpilor obţinuţi de cei doi campioni brăileni, pot spune că am obţinut performanţe deosebite. Timpii realizaţi de Adelina Sandu şi Cristian Nedelcu sunt cei mai buni timpi obţinuţi în România, în ultimii 10 ani. Cred că ambii vor avea un cuvânt de spus la următoarele concursuri la care vor participa", a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Rezultate bune şi la copii

La ediţia 2012 a Campionatului Naţional de atletism pentru copii 2, Mihai Ghiţev de la LPS a devenit vicecampion naţional la 50 m garduri, o probă la care colegul său de club, Andrei Rusea, a obţinut medalia de bronz şi tot pe locul al treilea s-a clasat la 50 m plat Bianca Toader.
În probele de ştafetă, 5X80 m, LPS Brăila a obtinut două medalii de aur, la fete, prin Raluca Alexandru, Denisa Oancia, Raluca Cernamoriţ, Bianca Toader, Elena Torcaciu, iar la băieţi prin Leonard Tihanov, Mihai Ghiţev, Alexandru Galupa, Marius Băjenaru, Andrei Rusea.
La individual, Denisa Oancia s-a clasat a cincea la 50 m garduri, cu un timp promiţător în perspectiva următoarelor competiţii, iar Cătălin Jantea şi Teodora Jantea au avut evoluţii meritorii.
Sportivii mentionaţi sunt antrenaţi de profesorii Nicu Roată, Anilena Anton, Sica Lazăr, Nicolae Iorga.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro