Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Poate am dat jos tabloul lui Natase intr-un moment nepotrivit"

Organizatia PSD Braila a devenit cunoscuta in toata tara, dupa ce o televiziune a prezentat imaginile consilierului Ion Rotaru, dind jos de pe perete tabloul lui Adrian Nastase, chiar in timpul unei conferinte de presa. Atit "revolutionarul" Rotaru, cit si alti lideri locali PSD recunosc ca au primit telefoane de la cunoscuti sau colegi de partid, pe aceasta tema, insa ei cred ca singurul lucru gresit pe care l-au facut a fost alegerea momentului.
Ion Rotaru crede ca presa a dat conotatii exagerate gestului sau impetuos, de saptamina trecuta, cind a dat jos de pe peretele cabinetului 1 din sediul PSD Braila, tabloul lui Adrian Nastase: "De la sefii de la centru nu am primit nici un fel de telefon, de nici o natura, dar de la cunostinte, de la colegi de partid, am primit diverse telefoane, prin care unii ma intrebau cum am putut sa fac o asemenea greseala, altii imi spuneau "bravo, bine ai facut, trebuia sa-l dea cineva jos pe Nastase!". Ceea ce s-a intimplat poate a fost intr-un moment nepotrivit, si recunosc acest lucru, dar era un lucru firesc, in afara de senzationalul pe care l-a scos presa din aceasta intimplare. Era un lucru care insemna punerea in practica a unei decizii luate de conducerea partidului, luata si de conducerea organizatiei judetene, si nu in ultimul rind, luata de domnul Adrian Nastase, care isi daduse demisia din aceasta functie, de presedinte executiv. Noi am vrut sa punem de acord pozitia pe care o are dumnealui in partid, la aceasta data, cu faptul ca figura pe un tablou la partid, in calitate de presedinte executiv. Deci, ceea ce s-a intimplat nu a fost un gest de fronda, de subestimare, ci a fost un gest firesc, dupa parerea mea. Tabloul domnului Nastase nu a fost aruncat de la etaj, nici calcat in picioare si nici ars in piata publica. A fost luat si pus frumos pe birou, si atita tot. De aici, ca pot fi date diferite interpretari, ca se pot face diverse speculatii, pot avea diverse conotatii asemenea gesturi, asta este altceva".

"Normal ar fi sa se faca in toata tara, asa cum l-am dat si pe domnul presedinte Iliescu, si pe altii"

Rotaru a precizat ca nu a avut pretentia ca face vreo revolutie, prin faptul ca a dat tabloul jos din cui: "Nu am vrut sa declansam nici conflicte majore, si nici o revolutie, din acest punct de vedere. Domnul Nastase a fost apreciat ca atare, va fi apreciat ca atare, in masura in care-si rezolva treburile in justitie, dar nu mi se pare normal nici atitudinea actuala, ca astazi sint in partid, miine pot sa plec la PC, ma mai gindesc, vad eu, dau niste telefoane pe la niste deputati, ca sa vad daca vin cu mine etc. Domnul Nastase isi prezentase demisia cu citeva zile inainte, deci nu era un gest facut la cinci minute distanta. Eu am vazut ca imediat dupa ce dinsul si-a prezentat demisia, ziaristii l-au intrebat cind elibereaza biroul, cind preda masina, in secunda doi. Daca a aparut o chestie, la Braila, la aproape o saptamina distanta, s-a interpretat ca nu stiu ce s-a intimplat...".
In ceea ce-l priveste, presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, recunoaste si el ca a primit telefoane de la diverse persoane, pentru a fi intrebat ce fac pesedistii braileni, insa crede ca, pina la urma, Rotaru nu a facut nimic rau. El sustine ca si-a aparat colegul: "Am primit telefoane de la colegii de la centru, si m-au intrebat ce s-a intimplat, si le-am spus ca s-a intimplat un gest de normalitate, si s-a gresit un singur lucru: nu trebuia sa se faca in fata presei. Oricum, si daca o faceam la conferinta de presa, si daca o faceam dupa, tot am fi facut acest gest, si normal ar fi sa se faca in toata tara, asa cum l-am dat si pe domnul presedinte Iliescu, si pe altii, si probabil, si pe domnul Geoana, cind i-o veni rindul, ca la toti ne vine rindul, asta este. Eu n-am vorbit cu domnul Nastase personal, chiar ma asteptam sa ma intrebe despre asta, la Ploiesti, cind ne-am intilnit, zilele trecute. Nu m-a intrebat si nici eu nu am deschis discutia, ca nu era cazul sa ma disculp, pentru ca nu ma duc la bors la nimeni, eu ma duc la bors la mine acasa. O parte dintre colegi au fost nemultumiti, e adevarat, ca la Braila s-a intimplat o chestie de genul acesta, dar eu am spus foarte clar: filiala Braila o conduc eu, si o conduc dupa principiile noastre, si atit timp cit avem o organizatie unita si sanatoasa, avem si noi dreptul sa facem mici greseli. Fata de greselile pe care le fac altii, ale noastre chiar ca sint minore".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii