Mergi la conţinutul principal

Poştaşii brăileni au încetat greva

• asta, în contextul în care la nivel naţional sindicatul şi conducerea Poştei au agreat o soluţie de compromis • actul adiţional n-a fost semnat încă de către toţi factorii decizionali ai companiei, aşa că poştaşii ameninţă că dacă se mai întârzie vor relua protestul • în varianta finală s-a obţinut o creştere a veniturilor brute lunare cu 120 lei, plus bonuri de masă cu valoare mai mare  

 

Angajaţii structurii locale a Companiei Naţionale Poşta Română au încetat greva de ieri, de la prânz, dar sunt oricând gata să reia lupta dacă nu se perfectează rapid în formă scrisă şi oficială termenii concilierii la care s-a ajuns după negocierile de la Bucureşti, din weekendul abia încheiat.

Mai precis, conducerea companiei şi reprezentanţii organizaţiei sindicale au convenit asupra următoarei soluţii de mijloc: o creştere a veniturilor brute lunare cu 120 lei, prin majorarea cu 75 de lei a salariilor de bază pentru 25.340 de salariaţi, precum şi a valorii tichetului de masă la 11 – 11,5 lei pe zi pentru toţi salariaţii. „S-a mers pe această variantă de lucru şi, din câte am înţeles, ar mai fi doi membri ai Consiliului de Administraţie al companiei care încă nu au semnat actul adiţional la contract, astfel încât documentul să producă efecte de la data convenită de cele două părţi. Angajaţii de la structura locală au încetat de astăzi (ieri, 31 octombrie – n.r.) mişcarea de protest, undeva în jurul prânzului, şi aşteaptă finalizarea procedurii cu actul adiţional. Este puţin cam ciudată această situaţie în care nu toţi membri CA au semnat. Oricum, dacă nu se semnează, oamenii sunt hotărâţi să reia protestul”, ne-a declarat Marian Gheorghe, liderul organizaţiei locale a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

Poşta Română este una dintre cele mai mari companii din România, cu peste 25.000 de angajaţi, având în prezent o datorie istorică de 380 milioane lei, care este eşalonată la plată. Compania a revenit pe pierderi anul trecut, după ce în 2014 realizase primul profit net după 5 ani de pierderi. Mai exact, a raportat o cifră de afaceri de 1,07 miliarde lei (peste 242,6 milioane euro) şi o pierdere netă de 33,014 milioane lei (peste 7,4 milioane euro), faţă de un profit net de 22,88 milioane lei în 2014.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro