Mergi la conţinutul principal

PNR Brăila se leapădă de Mihail Neamţu

Organizaţia judeţeană a PNR, în frunte cu preşedintele interimar Florin Drăgan protestează împotriva liderului de la Centru, Mihail Neamţu. Concret, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PNR Brăila a anunţat că filiala locală "a luat deja decizia boicotării manifestaţiei «pe persoană fizică» de la Arad denumită de Mihail Neamţu congres al partidului". Este vorba despre congresul extraordinar al partidului, programat pe 28 iunie la Arad. "Niciunul din cei 10 delegaţi votaţi de organizaţia judeţeană nu va face deplasarea la Arad, refuzând să legitimeze o mascaradă.
Noua Republică are nevoie de un congres corect organizat, precedat de o dezbatere corectă", afirmă Drăgan. Totodată acesta este semnatar al Moţiunii "Mai e cineva aici!", alături de alţi lideri din teritoriu, prin intermediul căreia protestează împotriva evenimentului. "Moţiunea îşi anunţă intenţia de a boicota aşa zisul congres de la finalul acestei săptămâni dacă gruparea condusă de Mihail Neamţu nu va accepta schimbarea locaţiei de la Arad, reluarea procesului de alegere a delegaţilor în conformitate cu statutul şi regulamentele Noii Republici şi restabilirea unor condiţii normale pentru desfăşurarea competiţiei interne. Refuzăm să ne depunem candidaturile la un congres măsluit. Nu vom participa la o mascaradă menită să reconfirme prin mijloace nestatutare leadership-ul dezastruos al lui Mihail Neamţu. Nu vom tolera tentativa de fraudare a alegerilor interne prin încălcarea condiţiilor de participare, a normei de reprezentare şi a procedurilor de delegare, descurajarea prezenţei anumitor filiale în paralel cu sponsorizarea participării altora, sabotarea şedinţelor conducerii partidului şi monopolizarea deciziilor privind organizarea congresului, blocarea accesului uneia dintre echipele competitoare la canalele de comunicare ale partidului, discreditarea şi marginalizarea semnatarilor manifestului în organizaţie etc.", se arată în cadrul documentului ataşat comunicatului de presă.

"Noua Republică a ajuns să fie condusă autoritar de un grup restrâns din jurul lui Mihail Neamţu"

Potrivit moţiunii, după stabilirea unilaterală a locaţiei congresului la Arad, numeroase filiale şi-au exprimat dezacordul şi intenţia de a nu participa din cauza distanţei considerabile şi a costurilor exagerate. Cu toate acestea, reacţiile de nemulţumire nu au fost luate în considerare. "Modul în care este organizată această mascaradă reprezintă o confirmare suplimentară a afirmaţiilor din manifest. Noua Republică a ajuns să fie condusă autoritar de un grup restrâns din jurul lui Mihail Neamţu, în dispreţul documentelor constitutive, al membrilor simpli şi chiar al forurilor de conducere ale partidului. Congresul «pe persoană fizică» de la Arad nu este al Noii Republici ci al lui Mihail Neamţu. Dacă alegerile interne vor fi organizate în aceste condiţii, ne rezervăm dreptul de a contesta în instanţă validitatea acestora. Gruparea condusă de Mihail Neamţu va fi responsabilă de consecinţele acţiunii în justiţie!", se mai arată în documentul semnat de Drăgan, alături de Liviu-Ştefan Bârgăoanu
prim-vicepreşedinte, preşedinte al filialei judeţene Iaşi şi coordonator departament relaţii internaţionale şi Adela Mîrza,
vicepreşedinte şi preşedinte al filialei judeţene Cluj.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro