Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

PNL NU susține impozitarea progresivă a pensiilor private

• într-un comunicat de presă liberalii fac publică poziția PNL în această chestiune delicată

 

- PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private. Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini niciodată vreo modificare legislativă prin care acesta să fie suprimat. 

- PNL a promovat și a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent. Vom continua să fim garanți ai acestui principiu.

- Ambiguitatea din Codul Fiscal prin care pensiile private sunt asimilate pensiilor de serviciu și riscă să fie impozitate cu cote de 15% și 20% (față de 10% cât sunt în prezent) trebuie corectată de urgență. Nu putem admite o astfel de eroare, care poate afecta economiile a 8,1 milioane de români.

- De altfel, modificarea legislativă care permite această nedreptate nu a fost susținută de Ministerul de Finanțe. Proiectul de lege care a generat o astfel de modificare a fost inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

- Reprezentanții MF au susținut menținerea regimului fiscal pentru pensiile private în spiritul reglementărilor actuale.

- Reprezentanții PNL au discutat cu ministrul de Finanțe ca în ordonanța „trenuleț" de la finalul anului să proroge și să excepteze Pilonul II, III și IV de la aceste prevederi, în cazul în care inițiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spațiul public.

- Să ne reamintim că și în cazul pachetului de măsuri fiscale se strecurase un amendament care ar fi afectat pensiile private, însă parlamentarii PNL au corectat eroarea și au protejat pilonul 2. 

- Mai mult de atât, PNL este singurul partid care, prin lege, protejează cei 8 milioane de români de dublă impozitare. Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, în urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate. Ministerul de Finanțe va susține inițiativa PNL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro