Mergi la conţinutul principal

PNL-istul Florin Dobrescu acuză că la Consiliul Județean Brăila se «aruncă» 100.000 euro pe un ecran pentru Polivalentă

• secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Florin Dobrescu (foto), a emis un comunicat de presă pentru a atrage atenția că la Consiliul Județean Brăila se comite o risipă de bani publici în mod nejustificat, din punctul său de vedere • acesta a vorbit despre achiziția a încă unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, în valoare de 100.000 euro, deși în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro tot pentru un ecran • PNL-istul a dorit să reamintească faptul că într-un comunicat dat publicității anul trecut a anunțat că Sala Polivalentă a înghițit, în perioada 2021-2022, suma de 195.000 de euro din bugetul județului, ceea e nu i se pare normal

 

Acuzații dure din partea secretarului de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, PNL-istul Florin Dobrescu, la adresa conducerii Consiliului Județean Brăila. Acesta consideră că instituția a ajuns să cheltuiască bani publici într-un mod total nejustificat. Dobrescu a emis un comunicat de presă în care a acuzat că ”risipa banilor publici” la CJ Brăila ar fi devenit ceva normal, din punctul său de vedere. Liberalul s-a arătat total deranjat de faptul că instituția intenționează să cumpere încă un ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, în valoare de 100.000 euro. Cu atât mai mult cu cât în luna iunie a anului trecut s-ar fi cheltuit 25.000 euro tot pentru un astfel de ecran.

Consiliul Județean Brăila, condus de Francisk Chiriac – președinte și Ionel Epureanu și Ionuț Dobre – vicepreședinți, continuă să își bată joc de banii publici și să îi risipească după bunul plac pe achiziții care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor județului Brăila. După ce, în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro - aproape cât prețul unei garsoniere în Brăila la acea vreme - pe achiziția unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, anul acesta, CJ cumpără încă un ecran perimetral cu leduri, de această dată cu o valoare de 3 ori mai mare, de aproape 100.000 de euro – prețul a trei garsoniere în prezent. Conform anunțului publicat la data de 10.08.2023, pe site-ul e-licitatie.ro, Consiliul Județean Brăila dorește să cumpere un «Ecran perimetral cu leduri de interior compus din 62 de cabinete…», la prețul de 461.900 lei, procedura de achiziție fiind «în desfășurare, online (fără licitație electronică)»”, a declarat Dobrescu.

Secretarul de stat a ținut să reamintească că într-un comunicat dat publicității anul trecut a adus în atenția opiniei publice faptul că Sala Polivalentă a înghițit, în perioada 2021-2022, suma imensă de 195.000 de euro din bugetul județului.

Practic, 38.000 euro au mers către înlocuirea unor uși(!), 25.000 euro au fost dați pe un ecran perimetral cu leduri, iar cu restul 132.000 euro au fost decontate lucrări invizibile de reparații exterioare și interioare. Cu această nouă investiție de 100.000 euro, făcută într-un alt ecran perimetral cu leduri, risipa de la Sala Polivalentă crește la 295.000 euro. Reparațiile din 2021 și 2022 au fost făcute în condițiile în care întreaga Sală Polivalentă a fost renovată total în urmă cu 11 ani, cu suma de 200.000 euro, pentru a permite găzduirea competițiilor de nivel european, a mai adăugat PNL-istul.

 

Dobrescu solicită explicații publice

Mergând mai departe cu acuzațiile la adresa deciziilor administrative luate de social-democrații brăileni, Dobrescu a insistat ca brăilenii să primească o explicație din partea conducerii CJ Brăila privind aceste cheltuieli mari pentru Sala Polivalentă.

Domnule președinte încă în funcție al Consiliului Județean, Francisk Chiriac, vă solicit public să le explicați brăilenilor necesitatea și mai ales oportunitatea investirii a 295.000 euro din banii publici, în ultimii 3 ani, în această sală polivalentă doar cu numele, pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente și meciuri este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reiau solicitarea făcută anul trecut și vă cer public să prezentați o situație cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente. De asemenea, vă solicit public încă o dată să le explicați brăilenilor cum se justifică investirea celor 295.000 euro în Sala Polivalentă, în condițiile în care Compania Națională de Investiții a aprobat construirea unei noi săli polivalente, cu 5.000 de locuri, între Brăila și Galați. CJ Brăila a început deja să bage bani în noua sală polivalentă, cheltuind 270.000 lei pe elaborarea documentației «PUZ Construire Sală Polivalentă DN 22 B, Km 4^520, municipiul Brăila, județul Brăila», potrivit anunțului făcut public de CJ Brăila, pe 31.03.2023, a mai declarat Dobrescu, atașând comunicatului o serie de fotografii pentru a-și întări acuzațiile.

PNL-istul consideră că în momentul de față, sub conducerea PSD, Brăila a ajuns să se zbată la limita sărăciei și că în acest context Consiliul Județean nu își permite să ”arunce bani” în mod nejustificat.

”Cu o industrie distrusă bucată cu bucată sub guvernarea social-democrată din ultimii 30 de ani, în timp ce brăilenii abia reușesc să se ajungă cu salariile/pensiile de la lună la alta, Consiliul Județean, condus de oamenii PSD, risipește banii publici pe lucrări de mântuială și achiziții de lux și opulență, în dispreț față de nevoile reale ale locuitorilor județului Brăila, a conchis Dobrescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro