Mergi la conţinutul principal

PNL Brăila arde! „Acea scânteie se numește Alexandru Popa, tânărul nostru deputat”

* a declarat, cu înflăcărare, Cătălin Canciu președintele municipalei PNL Brăila și proaspăt prim-vicepreședinte * fostul deputat PNL Brăila Antoneta Ioniță proaspăt aleasă și ea prim-vicepreședinte, fără contracandidați, pe 9 iulie, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a partidului, a declarat emoționată că înainte de Popa îi era frică să se uite în spate * la rândul său, Cătălin Canciu a explicat oarecum afirmațiile colegei sale, vorbind despre trădarea unor PNL-iști, cu precizarea că acum nu mai există motive de teamă în cadrul noii echipe

 

Declarații despre teama de colegi, intenții de retragere de pe scena politică și răzgândiri în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PNL Brăila. Atât fostul deputat Antoneta Ioniță, cât și consilierul municipal Cătălin Canciu, ambii aleși prim-vicepreședinți în cadrul Conferinței PNL din 9 iulie, s-au înscris la cuvânt în timpul evenimentului, chiar înainte de începerea procesului de vot. Interesant este că pe lângă laude la adresa deputatului Alexandru Popa și ale președintelui partidului Ludovic Orban (de asemenea candidat la președinția partidului), cei doi au vorbit despre episoade de teroare din trecut. Ioniță a precizat că în perioada când era deputat de Brăila ajunsese să îi fie teamă să se mai uite în spate și chiar era cât pe ce să părăsească PNL Brăila și să devină deputat independent, însă a fost convinsă să își mențină poziția de către Orban. O explicație privind temerile acesteia a venit din partea lui Canciu, care a vorbit despre faptul că în cadrul noii echipe a liberalilor brăileni, nu vor mai exista momente în care membrii să ajungă să se teamă de posibile trădări din partea colegilor.

”Ce pot eu să vă spun este că mă aflu astăzi aici, la invitația colegului meu, domnul deputat Alexandru Popa. Un coleg care a venit către mine și mi-a propus să fiu în această echipă. O echipă care, iată, astăzi pornește la un drum care nu va fi ușor. Sunt conștientă. Pentru că în toți acești ani de când am început să fac politică, vă rog să mă credeți că nu mi-a fost simplu. Îmi pare bine că de astăzi nu îmi va mai fi frică să mă uit în spatele meu. Vă spun sincer, de foarte multe ori veneam acasă de la Parlament, discutam cu soțul meu (n.r. - fostul consilier municipal Sorin Ioniță, prezent la Conferința Județeană, chiar dacă nu a candidat pentru vreo funcție în Biroul Politic Județean) și îi mulțumesc foarte mult că în toți acești ani a fost alături de mine. Și cu toate acestea, la un moment dat am zis că voi renunța. Am zis că voi deveni un deputat independent. Am mers la domnul președinte, Ludovic Orban, un om pe care îl stimez. Și tocmai de aceasta, astăzi, sunt alături trup și suflet de el. Un om care mi-a arătat și cum se face politică. Pentru că în 2016 am acceptat să deschid lista la Parlamentare, dar nu știam în ce intru. Nu a fost ușor, dar nu am renunțat pentru voi și vă mulțumesc foarte mult și mă înclin în fața dumneavoastră pentru tot ce ați făcut în acești patru ani, pentru că ați fost trup și suflet față de PNL”, a declarat Ioniță.

Fostul deputat liberal și-a manifestat încântarea față de faptul că ”de acum încolo doamnele și domnișoarele vor fi apreciate în PNL”, ținând să puncteze că vede și reprezentante ale sexului frumos în sală, care au ocazia de a fi promovate. Precizăm totuși că în afară de Ioniță, doar două femei au mai intrat în Birou: Daniela Cadîr - trezorier și fostul deputat Emilia Marilena Luntraru (fost Meiroșu) - membru. Revenind la discursul lui Ioniță, aceasta nu a uitat să "îi ridice statui" lui Ludovic Orban în timpul Conferinței.

”Ce vorbim despre suflul nou, când noi suntem tot un suflu nou. A demonstrat-o domnul președinte Ludovic Orban. Numai dacă stați să ascultați fiecare discurs al dumnealui... Eu l-am ascultat în Parlament, și vă spun sincer, ca medic, m-am gândit la un moment dat că poate i se va face rău. Deci, pune atâta patos și inimă în tot ceea ce face, că pentru mine este într-adevăr un exemplu! De aceea mă bucur că fac parte din această echipă și sper să reușim cu toții să o resuscităm. De curând, mi-a scris o doamnă într-un mesaj, la postarea mea în care mi-am anunțat candidatura pe Facebook, că îmi dorește foarte mult succes și speră ca om și ca medic, care sunt, să resuscităm împreună această organizației. Tocmai pentru ca oameni care nu au avut nicio tangență cu PNL, partid istoric, să nu mai fie promovați, pe altă ușă, pe funcții și pe alte locuri. Dar pentru asta trebuie să fim uniți. Să promovăm oameni integri. Oameni pentru care cuvântul dat să fie într-adevăr un cuvânt care să fie demn de respectat. Oameni profesioniști, de o moralitate înaltă. Eu vă spun că nu voi da rabat și nu voi da înapoi de la ceea ce mi-am propus. I-am spus și lui Alex și erau și alte persoane de față. Le-am spus că dacă eu simt că nu mă voi mai regăsi, de data aceasta, nu voi mai continua. Pentru că sunt niște resurse și eu mă consum foarte mult, chiar dacă nu pare. M-am consumat în toți acești ani, dar cu toate acestea sunt aici, sunt cu fruntea sus, pentru că mandatul meu de parlamentar s-a terminat frumos. Mi-au spus-o foarte mulți oameni și mi-au zis: «nu renunța la activitatea politică!»”, a mai adăugat Ioniță.

Pe lângă Orban, aceasta și-a lăudat nominal câțiva colegi: pe deputații George Ionescu din Prahova, George Stângă din Galați, pe Ionel Dancă din Vrancea, Florica Cherecheș (fost deputat de Bihor) și Angelica Fador (deputat de Suceava).

”Îmi voi oferi pentru Alex Popa și echipa noastră a PNL Brăila, toată expertiza mea, din acești patru ani, în care am fost pe lângă membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, vicelider și o perioadă mai scurtă de timp - este adevărat - consilier onorific al Ministrului Sănătății, al domnului ministru Costache. Așa că de acum încolo, acesta este mesajul meu: să rămânem uniți. Tocmai pentru a reuși ca în anul 2024, un an electoral extrem de greu, să reușim și noi să reputăm foarte multe victorii la Brăila. Așa cum Vrancea a reușit-o în 2020. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră să aduceți alături de noi oameni competenți, integri și reușita să fie a noastră”, a încheiat fostul deputat.

 

Canciu, încântat că nu va mai fi «lovit pe la spate» de către un coleg

La fel de entuziasmat de noua echipă a PNL s-a arătat și Cătălin Canciu în timpul Conferinței. Și acesta a preluat mesajul lui Ioniță, dar a ținut să îl detalieze puțin, făcând referire la faptul că de acum înainte nu va mai trebui să se teamă că ar putea fi lovit ”pe la spate” de către unii colegi.

”Dragi colege, dragi colegi, vă îmbrățișez pe toți! E o emoție care... poate o simțiți în glasul meu. E o densitate atât de importantă de liberali încât mi-e greu să îmi maschez emoțiile. Această zi, o aștept de mult. De fapt, cred că fiecare dintre dumneavoastră, dacă vă gândeați acum un an în urmă la această zi, o considerați o utopie. Și iată că a venit. Pentru că așa cum spuneam și la Conferința noastră Municipală din 19 iunie, a existat o scânteie. S-a produs o scânteie. Acea scânteie se numește Alexandru Popa, tânărul nostru deputat care a avut curajul, puterea, energia să construiască o echipă - chiar dacă sunt subiectiv - frumoasă, de oameni curați la suflet, cu frică de Dumnezeu. Să construiască această echipă cu care să meargă corect la lupta de trei ani, la lupta din 2024, luptă împotriva adversarului nostru. Așa cum spunea și doamna deputat, fără a ne uita nicio secundă în spate, că există neșansa să fim loviți pe la spate de către un coleg”, a declarat Canciu.

Acesta a avut un discurs ceva mai scurt și s-a limitat la a puncta că noua echipă va avea un singur sens: câștigarea alegerilor care vor urma.

”Alegerile din 2024, la nivelul Municipiului Brăila, la nivelul Județului Brăila și, bineînțeles, să ajungem la nivelul să avem trei parlamentari în Parlamentul României. Dragi colegi, pasul întâi a fost pe 19 iunie. Astăzi este al doilea pas. Și cel mai important pas pentru ca noi, liberalii, să mergem înainte cu principiile noastre sănătoase, este ziua de 25 septembrie, când ne vom alege președintele. Acesta este Ludovic Orban! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis Canciu.

Ulterior, atât acesta cât și Ioniță au fost aleși pe cele două fotolii de prim-vicepreșediți. Pe modelul noului președinte al PNL Brăila, Alexandru Popa, nici cei doi nu au avut contracandidați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro