Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat ieri că prim-vicepreşedintele liberalilor Cătălin Predoiu este propus preşedinte interimar al organizaţiei de Bucureşti, arătând că acesta rămâne şi propunerea pentru funcţia de prim-ministru, relatează agerpres.ro.
„Am decis ca Bucureştiul să aibă un singur preşedinte. (...) Dl Cătălin Predoiu este propus şi sunt convins că va fi votat ca preşedinte interimar al organizaţiei de Bucureşti", a spus Blaga, după Comisia de unificare a PNL, arătând că această propunere a fost votată în unanimitate în această şedinţă.
Reorganizarea Bucureştiului
Blaga a subliniat că Predoiu rămâne propunerea liberalilor pentru funcţia de premier.
„Dl Cătălin Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru şi cu el vom defila în campania electorală de anul viitor pentru alegerile generale. (...) În acelaşi timp, domnia sa a propus - şi noi am fost de acord - trei piloni de la care porneşte reorganizarea Bucureştiului, în sensul în care într-o anumită perioadă de timp să avem conduceri unice şi în sectoare, să avem cei mai buni candidaţi pentru fiecare sector în parte, cu criteriile de integritate de desemnare a candidaţilor în faţă şi să facem în continuare cercetări şi în primăvara anului viitor pentru a ajunge la cele mai bune soluţii pentru a câştiga Bucureştiul şi cât mai multe sectoare din Bucureşti", a arătat Blaga.
Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat că va propune un plan de reformă şi de accelerare a fuziunii care se sprijină pe trei piloni, unul vizând aplicarea „la sânge" a criteriilor de integritate şi profesionalism pentru candidaţii la alegeri.
Integritate şi profesionalism
„Am primit astăzi un mandat din partea Comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reformă şi de accelerare a fuziunii în cadrul organizaţiilor din Bucureşti. (...) Acest plan pe care îl vom prezenta după ce vom discuta în organizaţii (...) trebuie să se sprijine pe trei piloni: unu este principiul celei mai bune candidaturi (...), al doilea principiu este unificarea organizaţiilor, împlinirea fuziunii până la nivelul şefului de organizaţii. Acest lucru trebuie făcut cu echilibru, cu tact, dar cât mai repede cu putinţă începând cu anul viitor. Al treilea principiu pe care îl am în vedere este aplicarea criteriilor de integritate şi profesionalism la sânge în toate organizaţiile pentru toate funcţiile, inclusiv pentru candidaturi", a spus Predoiu. El a exclus o posibilă candidatură la Primăria Capitalei.
„Nu este aici de a trece de la un proiect la altul, nu este vorba de a cumula o funcţie în plus, este vorba de a-mi aduce contribuţia şi eu alături de colegi la efortul pentru alegerile locale", a susţinut prim-vicepreşedintele PNL.
Mai uşor cu anticorupţia
Pe de altă parte, liberalii au modificat, luni, unul dintre criteriile de desemnare a candidaţilor la alegerilor de anul viitor, respectiv pe cel care se referă la respingerea celor care sunt urmăriţi penal pentru corupţie, scrie agerpres.ro.
Potrivit unor surse liberale, criteriul a fost modificat astfel încât nu pot candida la alegeri cei care sunt urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare sau dare de mită, iar pentru celelalte fapte de corupţie, precum traficul de influenţă sau abuzul în serviciu, criteriile se aplică în cazul trimiterii în judecată.
PNL a stabilit, miercurea trecută, cele zece criterii de integritate pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze.
Criteriile de integritate în cazul candidaţilor urmează să fie discutate la Consiliul Naţional al PNL de vineri, când va fi adoptată o hotărâre.