Mergi la conţinutul principal

PNG nu este de acord cu introducerea circulatiei rutiere pe strada "Mihai Eminescu"

Presedintele PNG Braila, Ionel Alexandru, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu este de acord cu decizia administratiei locale de a introduce circulatia rutiera pe strada "Mihai Eminescu".
El a precizat ca din istoria orasului se stie ca strada "Regala", de aproape 150 de ani, a fost alee de promenada destinata pietonilor si ca pe vremuri era o circulatie deosebita, o adevarata placere pentru braileni sa se plimbe fara a fi deranjati de masini. "Noi propunem o sistematizare a strazii "Mihai Eminescu" care trebuie sa ramina de promenada. Aceasta este o zona istorica protejata de o lege apobata dinainte de revolutie, cladirile sint vechi, nu pot fi demolate, iar canalizarile nu suporta circulatia rutiera. Marile orase au strazi istorice pe care le sistematizeaza, la Bucuresti este "Lipscani", in Brasov este "Republicii" strada pietonala, la Oradea - strada "Victoriei", la Galati - prelungirea de la "Domneasca". Braila ramine fara o astfel de zona de promenada.
Ionel Alexandru il contrazice pe primarul municipiului, Constantin Cibu, care a spus ca introducerea circulatiei rutiere ar aduce o revitalizare din punct de vedere economic a zonei respective. Liderul PNG a dat exemplu si alte strazi din municipiu, "Garii" sau "Comuna din Paris" pe unde circula foarte multe autoturisme si totusi activitatea economica nu este foarte intensa.
"Sintem pentru recomercializarea si redezvoltarea din punct de vedere economic, dar daca o dam circulatiei publice nu o revitalizam, ci o distrugem", a spus Alexandru.
Desi in scurt timp va demara proiectul de reabilitare a strazii "Mihai Eminescu", presedintele PNG mai spera totusi ca va fi sprijinit de persoane care isi cunosc atributiile din acest punct de vedere, arhitecti si istorici, pentru a pastra specificul de zona de promenada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu