Mergi la conţinutul principal

PMP-iştii brăileni, supăraţi la culme pe Guvernul Cioloş

• Marioara Nistor, candidatul fruntaş al PMP Brăila pentru Camera Deputaţilor, s-a arătat, vineri, extrem de revoltată în privinţa modului în care Guvernul Cioloş a decis să realizeze a doua rectificare bugetară • aceasta a criticat faptul că banii au fost luaţi din fondul de rezervă pentru IMM-uri şi Transporturi, iar alocările către administraţiile din teritoriu sunt aproape inutile, fiind pe ultima sută de metri

 

Candidaţii PMP Brăila la alegerile Parlamentare din 11 decembrie, Marioara Nistor, prima opţiune la Cameră, precum şi Cristian Ancuţa şi Viorel Botea, cei care ocupă locurile 1 şi 2 pe lista pentru Senat, au susţinut, vineri, o conferinţă de presă în care au criticat dur Guvernul Dacian Cioloş. Mai exact, Marioara Nistor a ţinut să atragă atenţia asupra modului în care s-a făcut rectificarea bugetară.

„Ei spun că este o rectificare pozitivă, dar primul lucru pe care l-au făcut a fost să ia bani din cei destinaţi sprijinirii IMM-urilor. Sigur că antreprenorii români deja primiseră un semnal negativ din partea Guvernului în momentul în care în decurs de un an au fost priviţi cu indiferenţă, dar acum s-a luat din banii care erau destinaţi sprijinirii IMM-urilor. De asemenea, Guvernul a venit şi ne-a spus că nu va mai da Legea Salarizării Unitare. Lucru care era de aşteptat, pentru că un pachet legislativ atât de important nu puteau să îl facă în decurs de câteva săptămâni. Oricum, cred că era o palmă dată bugetarilor venind într-un timp atât de scurt cu Legea salarizării. Eu sper ca PNL să nu pună presiune pe Guvern, pentru că liberalii nu au susţinut creşterea salariilor medicilor şi profesorilor cu 15%, dorind ca Guvernul să iasă acum, chiar înainte de alegeri, cu această lege unitară a salarizării. De asemenea, pentru această rectificare s-au luat bani de la Transporturi”, a declarat Nistor

Şefa PMP Brăila a criticat şi modul în care Guvernul a decis să aloce bani pentru administraţiile locale la finalul anului, astfel încât, din punctul său de vedere primarii nu au timp suficient să implementeze vreun proiect până în 2017.

„Este o bătaie de joc la adresa Primăriilor, a Consiliilor Judeţene şi a tuturor administraţiilor locale. Cred că încă nu s-au trezit. Nu cunosc cum se desfăşoară lucrurile în administraţia românească şi se cred tot la Bruxelles. Primăriile trebuie să vină cu proiecte, să facă licitaţii. Cred că în cel puţin 2 săptămâni ar putea ca banii aceştia să intre în conturile Primăriilor. Ar mai rămâne alte două săptămâni în care cei din administraţie ar trebui să cheltuie aceşti bani. Mi se pare un vis. E uşor să spui ia banii. Cred că Guvernul Cioloş este lipsit de orice responsabilitate. Nu cunosc realităţile românilor”, a mai adăugat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro