Plus de precauţie. Şcolile îşi revizuiesc planurile de intervenţii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Plus de precauţie. Şcolile îşi revizuiesc planurile de intervenţii

În toate cele 300 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ - şcoli, licee, grădiniţe, săli de sport şi ateliere - se revizuiesc planurile de intervenţie în caz de urgenţă. În plus, se fac controale şi instruiri, dar şi exerciţii de alarmare.
"Vorbim atât despre planurile de evacuare în caz de incendiu, cât şi despre acelea de intervenţii în caz de cutremur. Pentru că, acum, sub efectul accidentului care a avut loc, noi verificăm planurile în caz de evacuare şi nimeni nu pune problema intervenţiei în cazul unui cutremur. Clădirile noastre, mai ales acelea în care funcţionează grădiniţe, sunt vechi şi noi acum nu încercăm decât să le monitorizăm, să remediem eventualele probleme, să preîntâmpinăm", ne-a declarat prof. Cătălin Canciu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Grădiniţele din clădirile cu risc seismic, monitorizate

Din aceeaşi sursă am mai aflat că planurile de evacuare se întocmesc de către persoane atestate, care au cursuri PSI, sau de către firme, în momentul în care unităţile şcolare au trecut printr-o reabilitare/ modernizare/ reconstrucţie.
În situaţia de a obţine avize/ autorizaţii noi ISU sunt şapte unităţi din municipiul Brăila, unităţi care au trecut prin reabilitare. Până când se vor finaliza recepţiile lucrărilor, unităţile respective funcţionează în baza planurilor vechi de evacuare şi a avizelor pentru lucrări.
"Totuşi, directorii unităţilor de învăţământ trebuie să updateze permanent aceste planuri şi să aibă grijă ca ele să fie realiste", a mai spus prof. Cătălin Canciu, pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei". Reamintim că inspectorii şcolari generali au termen până în 20 ianuarie 2016 pentru centralizarea situaţiei de la nivelul tuturor clădirilor în care funcţionează unităţi de învăţământ şi mai apoi să le prezinte Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Evident, între timp, acolo unde apar probleme, trebuie intervenit astfel încât să fie preîntâmpinată orice situaţie de risc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro