Consiliul Judeţean Brăila a lansat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţie Publică) procedura achiziţiei prin cerere de oferte pentru plombarea a zeci de kilometri de drumuri judeţene. Valoarea contractului este destul de mare, pentru că este vorba despre aproape 3 milioane de lei fără TVA. În principiu, sunt vizate mai multe porţiuni din DJ 211, DJ 255 şi DJ 203, grupate pe trei loturi aproximativ egale ca orizont de lucrări şi valoare estimată.
Primul lot, şi cel mai mare ca valoare, este aferent contractului de execuţie de lucrări de întreţinere a îmbrăcăminţii asfaltice prin plombări pe DJ 211, ruta Roşiori - Tătaru - Dudeşti - Dudescu - Zăvoaia - Bordei Verde. Cea de a doua porţiune din DJ 211 este delimitată de bornele km. 12 - km 53 plus 490, adică între localităţile Romanu - Gemenele - Rîmnicelu - Şuţeşti - Ianca. În total, este vorba de peste 80 kilometri, cu o suprafaţă estimată a necesita plombări de circa 8.000 mp pe primul tronson şi încă 10.000 mp pe al doilea. Acest contract are o valoare estimată de 1,12 milioane de lei fără TVA.
Cel de-al doilea lot vizează DJ 211 B km 0 - km 27 plus 550, adică între localităţile Tătaru - Bărăganu - Victoria - Mihai Bravu; DJ 211 C km 0 - km 17 plus 460, (Tătaru - Colţea - Chichineţu - Ciocile); DJ 255 A km 36 - km 64 (Romanu - Scorţaru Vechi - Traian - DN 21) şi DJ 211 D km 4 - km 6 (Florica - Colţea). Pentru acest lot, suprafaţa totală estimată a avea nevoie de plombări este de 14.000 mp, valoarea de pornire a procedurii de selecţie de oferte fiind de 0,937 milioane de lei fără TVA.
Ultimul contract supus procedurii de achiziţie publică este cel aferent tronsoanelor DJ 203, km 20 - km 84 plus 897, între localităţile Galbenu - Jirlău - Făurei - Ulmu - Dudescu - Zăvoaia - Însurăţei; DJ 203 A km 7 - km 83 plus 540, mai precis între localităţile Vişani - Drogu - Udreşti - Galbenu şi, în fine, DJ 203 R km 10 - km 20 între Cireşu - Batogu - Ioneşti. Pe aceste sectoare de drumuri judeţene se estimează ca fiind necesară pentru plombare o suprafaţă totală de 15.000 mp. Acest contract are o valoare estimată de 0,94 milioane de lei fără TVA.
De precizat că în toate situaţiile autoritatea contractantă este Consiliul Judeţean, care va suporta din fonduri publice contravaloarea acestor lucrări.
Firmele interesate trebuie să constituie garanţie de participare, dar şi o garanţie de bună execuţie, cu precizarea că unităţile de tip IMM beneficiază de reducere cu 50% a cuantumurilor.
Pentru toate cele trei contracte procedura achiziţiei este selecţia de oferte având unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut". Potenţialii ofertanţi ar face bine să se hotărască urgent dacă vor participa la procedurile de achiziţie publică, întrucât mai sunt aproape două săptămâni până la termenul limită de depunere a ofertelor.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.