Mergi la conţinutul principal

Ploaia a pătruns prin acoperişurile grădiniţelor

Mai multe grădiniţe din municipiul Brăila au deja probleme din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, în sensul că au apărut infiltraţii în tavanele din clase ori pe holuri şi în încăperile administrative. Vorbim aici despre grădiniţele cu program prelungit şi program normal nr. 11, 48, 30, 36, 19, 51, 50...şi lista poate continua, după cum semnalează inspectorul şcolar general Cătălin Canciu.
"Planşeele sunt vechi, acoperişurile n-au mai fost refăcute şi reparate de multă vreme şi am sesizat că plouă în unele încăperi. Nu este perturbat procesul educaţional, fiindcă nu curge apa în clase, dar este disconfort, copiii au fost mutaţi în alte săli, acolo unde a fost cazul. Din judeţ nu sunt, deocamdată, semnale negative, cele 40 de unităţi înţeleg că n-ar avea probleme", ne-a declarat prof. Cătălin Canciu, inspector şcolar general.
Reprezentanţii Grădiniţei 48 din Hipodrom ne-au spus că "sunt infiltraţii în două săli de clasă, copiii nu sunt afectaţi, dar nişte intervenţii trebuie făcute".
Elena Hriminiuc, directorul Grădiniţei nr. 11, ne-a relatat că plouă într-o zonă administrativă, nefiind afectat procesul educaţional: "Am făcut de mai multe ori demersuri la Primărie pentru repararea membranei, chiar şi astăzi am depus o cerere în acest sens. De peste cinci ani nu s-a mai investit în grădiniţă şi de mai mulţi ani în acoperiş".
Din punctul de vedere al administraţiei locale, unităţile preşcolare au cam pierdut trenul pentru nişte reparaţii serioase. "Eu le-am spus în vară să semnaleze problemele pe care le au. Astăzi am primit, într-adevăr, vreo 8- 10 informări în acest sens, am vorbit şi cu domnul Canciu, facem o evaluare şi, după ce s-o usca, vom face reparaţii minore, că bugetul de investiţii nu mai e disponibil pentru asemenea intervenţii", ne-a declarat Aurel Gabriel Simionescu, primarul municipiului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro