Mergi la conţinutul principal

Plimbări pe meleaguri străine, «cadou» pentru consilierii municipali

• membrii CLM au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, finanţarea a două delegaţii: una care să participe la Festivalul Internaţional de Folclor din Grecia, iar alta la Zilele Oraşului Plevna din Bulgaria • la primul eveniment, a fost selectat prin vot secret, ca reprezentant al CLM, PSD-istul Valentin Pătârlăgeanu, iar la cel de-al doilea, colegul său de partid Adrian Goanţă • sumele alocate pentru excursii sunt 7.305 lei, respectiv 2.925 lei

 

Consilierii municipali au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, alocarea a peste 10.000 lei pentru participarea unor delegaţii de la nivel local la două evenimente în afara României. Mai exact, aceştia au spus “DA” alocării a 7.305 lei din bugetul Casei de Cultură a Municipiului Brăila pe anul 2018, în vederea participării la Festivalul Internaţional de Folclor “Magic of the Green Island”, în oraşul Limenas, insula Thasss, Grecia, în perioada 16 - 23 iunie 2018. Totodată, au aprobat alocarea a 2.925 lei (tot din bugetul Casei de Cultură), în vederea participării la Zilele oraşului Plevna, Bulgaria, în perioada 13 - 17 mai 2018.

Ei bine, în cazul ambelor delegaţii au fost selectaţi prin vot secret doi reprezentanţi ai CLM. După cum a ţinut să precizeze secretarul municipliului, Ion Drăgan, alegerea consilierilor cu pricina s-a făcut dinainte în cadrul discuţiilor cu liderii de grup, iar în plen nimeni nu a venit cu alte propuneri.

Astfel, în cazul plimbării în Grecia, ca reprezentant al CLM a fost ales PSD-istul Valentin Pătârlăgeanu, iar în Bulgaria, colegul său de partid Adrian Goanţă. Ambii au primit 24 voturi “pentru” şi 1 “împotrivă”. Asta în timp ce un vot din totalul de 26 introduse în urnă, a fost anulat în ambele cazuri.

 

Cum arată devizele estimative ale celor două excursii

Precizăm că în cazul participării delegaţiei la Festivalul Internaţional de Folclor “Magic of the Green Island”, Grecia, potrivit raportului de specialitate, invitaţia de participare la eveniment a venit din partea Asociaţiei Mediteranean Organization Belgrad, în cooperare cu municipalitatea Limenas - Thassos Grecia. Primăria Brăila va fi reprezentată de oameni din administraţie, dar şi de Formaţia de Dansuri Populare Tradiţionale Greceşti “Pandora”, a Asociaţiei Culturale Filo-Elene “Eleftheria”. Din devizul estimativ aflăm că pentru transportul auto din Brăila până în Grecia şi retur, a fost prinsă suma de 3.879 lei. La care se adaugă asigurări medicale pentru 5 persoane în valoare totală de 150 lei şi diurna pentru acestea (şoferi, reprezentanţi CLM şi Primărie pe 4 zile - 2.976 lei) şi încă 300 lei pentru cheltuieli cu materiale promoţionale.

În cazul delegaţiei ce va merge în Bulgaria, la Zilele oraşului Plevna, din raportul de specialitate al proiectului aflăm că această deplasare va avea loc în baza “Înţelegerii de înfrăţire” încheiată în 1996 între Municipiul Brăila şi Municipiul Plevna, la invitaţia autorităţilor de acolo. Aici va participa o delegaţie formată din reprezentanţi ai CLM, ai aparatului de specialitate al Primarului, dar şi un translator. Potrivit devizului estimativ, pentru costul transportului dus-întors cu maşina până în Bulgaria a fost prinsă suma de 720 lei. Şi de această dată, se adaugă 120 lei - asigurări medicale pentru 4 persoane, 1.785 lei - diurna pentru acestea (secretar, consilier municipal, translator şi şofer) şi încă 300 lei pentru cheltuieli cu materialele promoţionale.

Reamintim că, CLM Brăila a stabilit în şedinţa din luna martie, ca oraşul nostru să fie reprezentat şi la Festivalul Sportului Nilufer 2018, ediţia a XVII-a, organizat de Districtul Nilufer, oraşul Bursa din Turcia (în perioada 04 - 13 mai) şi la Zilele Oraşului Shumen din Bulgaria (în perioada 10 - 13 mai). În prima delegaţie, ca reprezentant al CLM a fost selectat viceprimarul Alexandru Jantea, iar în cea de-a doua colegul acestuia de la PSD, Dumitru Florin. Pentru deplasarea în Turcia fost alocată suma de 13.373,83 lei, iar pentru cea din Bulgaria - 5.004 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro