Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plecarea lui Rice din Irak, aminata cu doua ore din cauza unor defectiuni tehnice

Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a parasit vineri dupa-amiaza localitatea Erbil din zona kurda irakiana, cu o intirziere de peste doua ore din cauza unor defectiuni tehnice survenite la avionul sau, informeaza AFP.
Primul avion militar american imprumutat pentru a merge de la Bagdad la Erbil a avut probleme tehnice si nu a reusit sa solicite un al doilea aparat de zbor, care se afla in misiune in Irak, a declarat purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat, Sean McCormack, care a insotit-o pe Rice.
Dupa verificarea aparatului militar C17 care a transportat-o pe Rice la Erbil, "a fost descoperita o problema la motor, iar pilotul echipajului a decis sa nu-l foloseasca, solicitind un alt aparat de zbor", a precizat McCormack.
Potrivit purtatorului de cuvint, al doilea avion militar a fost deviat din misiune si a ajuns cu intirziere la Erbil, de unde a decolat, avind-o a bord pe secretarul de Stat, catre baza aeriana americana de la Incirlik, in Turcia.
Avionul oficial al lui Rice a asteptat-o la Incirlik, iar apoi a s-a indreptat catre Londra, unde urmeaza sa ajunga la ora locala 18.00 (20.00, ora Romaniei) pentru a lua parte la o reuniune privind criza nucleara a Iranului, alaturi de ministrii de Externe din China, Franta, Marea Britanie, Rusia si Germania.
Intrevederea de la Londra a fost anuntata pentru ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei), dar va incepe cu intirziere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii