Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PLD nu accepta fosti comunisti cu functii

Liderii PLD Braila sint extrem de selectivi, cind este vorba de a accepta alaturi de ei noi membri sau sustinatori. Ei pretind ca nu-si doresc drept colegi decit oameni care nu au avut functii in regimul Ceausescu, si sint hotariti sa respinga orice persoana care nu se incadreaza in acest profil. Fostul presedinte al CJ, Ion Stefan, care a fost si membru FSN, si PD si PSD, iar, mai nou, a devenit liberal democrat, a dat chiar un exemplu de persoana care este tinuta pe tusa, cel putin pina la lamurirea identitatii sale exacte: un anume Petre Candidatu. Pentru ca asemanarea de nume cu consilierul judetean Petre Candidatu, plecat in urma cu citeva luni din PSD, l-a facut atent, Stefan a blocat o lista cu sustinatori pentru candidatii PLD la alegerile europarlamentare, urmind sa verifice daca este vorba despre una si aceeasi persoana. Stefan ne-a explicat ca el, unul, nu-l vrea pe acest Candidatu alaturi de liberal - democrati: "Parcurgind o parte din listele cu sustinatori pentru alegerile parlamentare, un coleg a sesizat un nume: Candidatu Petre. M-a intrebat daca stiu cine este, ne-am intrebat si noi daca o fi un alt Candidatu Petre in Braila si nu prea cred. Interesant este ca am gasit numele acesta, nu stiu daca domnul Candidatu s-a inscris, sau altcineva i-a facut aceasta placere, dar am retinut acea lista de 10 semnaturi si n-o vom inainta. In primul rind, ca domnul Candidatu este membru PSD si consilier judetean, din cite stiu eu. (Petre Candidatu nu mai este membru PSD, el declarindu-se independent, in cursul anului trecut-n.r.). Si atunci, preventiv, am oprit acel tabel. Dar asta nu e tot. Cu dinsul personal, nu am nimic, numai cu functiile pe care le-a detinut de-a lungul timpului in PCR, in PSM - cu astea, am. Decizia de a opri acel tabel am luat-o singur, nu am mai discutat cu nimeni din organizatie. Daca este domnul Candidatu Petre cel despre care stim cu totii, eu spun ca am luat o decizie buna. Problema este asa: nu trebuie sa dam telefon la centru, ca sa-l scoatem de pe lista pe domnul Candidatu. In momentul in care domnul Candidatu Petre vine la partid si se inscrie in PLD, ca fost comunist de baza, eu plec".
Stefan admite ca sint multi comunisti la Braila, si ca s-a numarat si el, personal, printre acestia, insa crede ca Petre Candidatu, fostul PSD-ist, a fost mai mult decit atit: "Eu n-am fost in conducerea CC al PCR a judetului Braila, nu am avut functii mari, nu am fost presedintele PSM-ului dupa aceea. Este o deosebire intre noi si, in general, intre majoritatea membrilor de partid si domnul Candidatu". Mergind pe aceeasi logica, in opinia lui Stefan, si senatorul Aurel Simionescu, fost lider UTC, fost coleg de-al sau de la PSD, ar fi persona non grata la PLD: "Dupa parerea mea, nici el n-ar avea ce cauta la PLD, si nici domnul Cibu, de altfel".
Stefan a precizat ca el si colegii sai vor face verificarile necesare, pentru a se asigura ca nu dau la o parte un cetatean a carui singura vina este aceea ca are acelasi nume cu consilierul judetean Candidatu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii