Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Platitorii de TVA vor fi inregistrati din oficiu

Incepind de anul viitor, toate firmele care platesc TVA vor fi inregistrate din oficiu de catre institutia fiscala competenta in evidenta in evidenta persoanelor juridice impozabile, odata cu modificarea codului de inregistrare. Totodata, organul fiscal va emite certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, care va fi transmis, prin posta, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandata, existind obligativitatea confirmarii de primire.
De la 1 ianuarie 2007, codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile va avea prefixul "RO" conform standardului international ISO 3166 - alpha 2, urmat de codul de identificare fiscala. Prin urmare, persoanele juridice inregistrate ca platitori de TVA pina la data de 31 decembrie 2006, trebuie sa-si preschimbe codul de inregistrare ca platitor de TVA in codul de inregistrare in scopuri de TVA.
Dupa introducerea noului sistem, contribuabilii nu vor mai fi nevoiti sa mearga la organul fiscal pentru ridicarea, sub semnatura, a noului certificat si nici la oficiul registrului comertului pentru preschimbarea certificatelor de inregistrare. Dupa data de 1 ianuarie, pe masura ce persoanele juridice platitoare de TVA vor solicita preschimbarea certificatelor de inregistrare, ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, Oficiul registrului comertului va elibera, conform prevederilor legale, un alt certificat de inregistrare.
Inregistrarea din oficiu de catre organele fiscale competente nu este valabila in cazul contribuabililor inscrisi in evidenta speciala. In acest caz, organul fiscal competent va solicita prezenta contribuabilului la sediul institutiei, in vederea clarificarii situatiei fiscale, prin transmiterea unei notificari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii