Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plata facturilor prin debitarea directa

Printre modalitatile de plata a facturilor avute la dispozitie de clientii unei banci putem enumera: plata prin internet banking, mobile banking, cu cardul la bancomat sau metoda clasica: prin cash la ghiseu. In ceea ce priveste comoditatea si siguranta efectuarii platii atit pentru client, cit si pentru furnizor, produsul numarul unu de pe piata este insa debitul direct.
Pentru a beneficia de acest produs este necesara existenta unui cont curent si semnarea conventiei intre partile implicate. Serviciul are avantaje si pentru companii, deoarece permite colectarea creantelor de la clientii proprii in mod automat si este larg utilizat de firme care au de primit incasari de la un numar mare de platitori in mod regulat, cum sint cele de telecomunicatii, asigurari, furnizori de gaz, apa.
La BCR, clientul incheie la unitatea la care are deschis contul curent un contract de mandat privind plata prin debitarea directa, pentru fiecare beneficiar in parte cu care intra in relatii de decontare. Serviciul se adreseaza titularilor de cont curent in lei la BCR. Prin semnarea contractului, clientul mandateaza unitatea bancii sa-i debiteze contul in vederea platii facturilor emise de catre beneficiar si totodata se obliga sa-si alimenteze contul, astfel incit la data scadentei sa existe fonduri suficiente acoperirii valorii facturilor emise de beneficiari.

Mai multe banci ofera acest serviciu de plati

In vederea efectuarii platii, beneficiarul va transmite bancii platitorului o instructiune de debitare directa. Decontarea se efectueaza de catre banca prin debitarea contului clientului platitor cu suma platii si transferarea acesteia in contul furnizorului. Operatiunea nu necesita autorizarea prealabila de catre client a fiecarei instructiuni de debitare directa. Operatiunea se va evidentia in extrasul de cont.
HVB ofera acest serviciu gratuit clientilor sai pentru facturile Orange, Vodafone, Romtelecom si Zapp. Pentru a accesa acest serviciu, clientii trebuie sa incheie cu banca un mandat de Autorizare pentru Debitarea Automata a facturilor scadente.
La Raiffeisen, serviciul Direct Debit ofera posibilitatea platii directe catre furnizorii de telefonie fixa sau mobila, energie electrica, apa, gaze, cablu TV sau chiar a politelor de asigurare in baza conventiilor incheiate intre banca-furnizor si platitor-banca. Banca efectueaza automat plati din contul platitorului catre unul sau mai multi furnizori, fiecare operatiune fiind taxata cu 1,5 lei.
Prin serviciul Plati Directe Furnizori clientii pot plati si facturile prietenilor lor, daca acestia sint si ei clienti ai furnizorului respectiv de utilitati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii