Mergi la conţinutul principal

Plasament pentru copiii victimelor din «Staţia Morţii»

Autorităţile brăilene încearcă să mai schimbe "bandajele" rănilor lăsate de şoferul Marius Negoiţă, în urma accidentului colectiv de pe Şoseaua Rîmnicu Sărat. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au luat în grijă minorii şi familiile victimelor accidentului .
"Copilul soţilor Oprea, care au decedat în accidentul respectiv, a fost dat în regim de urgenţă în plasament unchiului matern, cu a cărui familie locuia în aceeaşi curte", ne-a declarat Nicoleta Oancea, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila din cadrul Primăriei municipiului.
Băieţelul în vârstă de aproape 10 ani este deja în grija rudelor materne, acesta fiind şi reprezentat legal de acestea.
În cazul copiilor Nicoletei Pîrlog, femeia de 42 de ani, care a decedat în "Staţia Morţii", se va dispune tot măsura plasamentului.
"Fata va împlini 18 ani pe 28 aprilie şi şi-a exprimat dorinţa de a-l lua pe băieţelul care a împlinit 10 ani, pe fratele ei, în plasament, cel puţin în perioada în care tatăl, care are serviciu în Olanda, este plecat din ţară", ne-a declarat Simona Cimpoae, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Brăila.
Familiile victimelor, cazuri sociale
Cert este că adulţii care vor lua minorii în plasament vor primi şi alocaţiile aferente pentru îngrijirea acestora. Până acum, fiind vorba despre patru victime, toate cu situaţii materiale modeste, Primăria Brăila a acordat câte un ajutor de urgenţă în sumă de 3.000 de lei pentru fiecare persoană decedată.
Copiii, cât şi adulţii au fost consiliaţi psihologic, dar şi sprijiniţi material prin Direcţia de Asistenţă Socială, în toate cazurile fiind vorba de dificultăţi financiare.
Copiii Nicoletei Pîrlog locuiesc la o mătuşă maternă, deşi tatăl şi mama construiau o locuinţă pe Dorobanţilor. Şi familia Mirelei Iosub - mama, fiica majoră şi nepoata de 4 ani, îşi duce traiul tot într-o locuinţă socială, neavând nicio sursă de venit.
În plus, în locul respectiv, aşa cum s-a propus încă de la începutul lunii, când a avut loc accidental, se va ridica o troiţă.
"În principiu, trebuie un proiect care să aibă şi avizul de la Episcopie. Poate fi un proiect realizat la iniţiativa societăţii civile cu finanţare locală", ne-a explicat primarul Aurel Gabriel Simionescu.
Menţionăm că în acest caz, şoferul Marius Negoiţă a fost încarcerat pe 21 aprilie, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Brăila a schimbat măsura din arest la domiciliu în arest preventiv. Datorită stării sale de sănătate, poliţiştii au decis să-l transfere la Spitalul - Penitenciar Rahova, pentru următoarele 30 de zile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro